Baş ağrısı gündelik yaşamda herkes tarafından yaşanan bir rahatsızlık türüdür. Bu rahatsızlığa neden olan birbirinden farklı pek çok neden bulunur. Oldukça can sıkıcı bir sürece sahip olması nedeni ile insanlar baş ağrısı nasıl geçer konusu hakkında derin araştırmalar yapmaktadır. Çünkü bu rahatsızlık gündelik yaşamın ilerleyişini ciddi bir şekilde etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden olur. Gündelik işleri yaparken bile hastaların zorlanmasına neden olan bu rahatsızlığa en iyi gelen yöntemlerden birisi de fizyoterapi uygulamalarıdır. Fizyoterapi, baş ağrısı nasıl geçer sorusuna verilecek en net yanıtlar arasında yer alır. Çünkü fizyoterapi sayesinde doğru bölgelere baskı uygulanarak ağrı ciddi oranda azaltılır. Bu sayede hasta günlük yaşamına daha kolay bir şekilde adapte olarak hayatına devam eder.

Baş Ağrısı Çeşitleri Nelerdir?

Baş ağrısı oldukça geniş bir çeşide sahiptir. Ciddiye alınması gereken bu hastalık beraberinde pek çok sağlık sorununu getirebilir. Genel anlamda baş ağrısı gerilim tipi, migren, nevraljik ya da küme tipi olmak üzere 4'e ayrılır. Gerilim tipi ağrılar en sık görülen çeşididir. Stres ya da uyku düzensizliği nedeni ile tetiklenir. Migren tipinde ise şiddetli bir ağrı vardır. Nöbetler halinde geçirilen bir sürece sahiptir. Nevraljik ağrılar sinir uçlarında yaşanan aşırı duyarlılık hali neticesinde ortaya çıkar. Ani gelişen bir ağrıdır. Küme tipi ağrı ise genellikle bahar aylarında gözlemlenir. Tek taraflı bir ağrıdır. Çok şiddetli olması nedeni ile kolay tanısı konulur. Mutlaka ilgili hekim değerlendirmesi şarttır. Her baş ağrısı ciddiye alınmalı ve mutlaka hekime başvurulmalıdır.
 

Baş Ağrısının Nedenleri Nelerdir?
 

Baş ağrısının belli ya da belirsiz pek çok nedeni bulunur. Bu nedenler arasında en sık bilinenlerden bazıları şöyledir;

•             Servikal omurgada meydana gelen dejenerasyonlar,

•             Uzun süreli olarak yüksek sese maruz kalma,

•             Travma yaşama durumu,

•             Sinüslerde meydana gelen iltihaplanma,

•             Uzun süre kimyasala maddeye maruz kalma,

•             Yanlış ilaç kullanımı,

•             Stres ve diğer psikolojik nedenler,

•             Boyun fıtığı,

•             Boyun düzleşmesi,

•             Skolyoz ve kifoz gibi omurga problemleri,

•             Yanlış basış durumları ( postüroloji ),

Baş ağrısı nasıl geçer diye merak edenler için hastalığa neden olan faktörlerin tespit edilmesi tedavi ve sonraki süreçler açısından oldukça önemlidir.
 

Baş Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?
 

Bağ ağrısı tedavisinde genellikle iğne ya da ilaç metodu uygulanır. Bu uygulamalar ilgili hekim tarafından uygulanırken, ağrı etkisini geçici olarak durduran bu yöntemler dışında uygulanan oldukça basit bir başka tedavi yöntemi daha bulunur. Bu yöntem fizyoterapidir. Fizyoterapi yaşanan ağrının tipine göre şekil alarak hastaya doğrudan uygulanır. Ağrının bulunduğu nokta ve çeşidine göre kişiye özel bir uygulamadır. Kısa sürede etkili bir çözüm yöntemi olması nedeni ile oldukça popülerdir. Ağrının başladığı ve etki ettiği noktalar saptanarak en ideal terapi programı oluşturulur. Bu sayede hasta acısız bir şekilde başındaki ağrıdan kurtulur. ABS Fizyoterapi kliniği ile baş ağrısı ciddi bir rahatsızlık olmaktan çıkar. Uygulanan birbirinden özel terapi yöntemleri baş ağrısı karşısında etkili bir uygulamadır. Hastaların yaşadığı şiddetli baş ağrılarını en doğru teknikle hızlı bir şekilde giderir.  Ahmet Burak Sezgin öncülüğünde ABS Fizyoterapi Kliniği tarafından sunulan bu hizmetten faydalanmak için iletişime geçebilir, fizyoterapinize hemen başlayabilirsiniz. Tabi ki ilgili hekimlik muayenesinden ve kontrolünden geçtiyseniz…

Editör: Mustafa YILDIRIM