Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Baycan Elektrik A.Ş.’de istihdam edilen özel bireyleri iş yerlerinde ziyaret etti. Başkan Ataç, “Beraber çok güzel işler yaptık. Tüm Türkiye’nin parmakla gösterdiği örnek çalışmaları başardık, başarınızı tüm ülke konuşuyor” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Baycan Elektrik A.Ş.’de istihdam edilen özel bireylere, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel bir ziyarette bulundu.

Buluşmada Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi Engelliler Montaj Atölyesi’nde aldıkları eğitimlerin ardından Baycan’da çalışma hayatına katılan 16 özel birey ve aileleri ile bir araya geldi. Özel bireyler ve aileleri, Başkan Ataç’a gerçekleştirdiği istihdam projelerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Başkan Ataç: Başarınızı tüm ülke konuşuyor

Buluşmada özel bireyler ile gerçekleştirilen istihdam çalışmalarının, Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini vurgulayan Başkan Ataç, “Böyle güzel bir günde aranızda olmaktan çok mutluyum. Baycan yetkililerine özellikle teşekkürlerimi iletiyorum. Zaman çabuk geçiyor, 15 yılı aşkın süredir beraberiz. 15 yılda çok güzel şeyler oldu, beraber çok güzel işler yaptık. Tüm Türkiye’nin parmakla gösterdiği örnek çalışmaları başardık, başarınızı tüm ülke konuşuyor. Sizlerin bu kadar değerli, güzel ve sevgiyle dolu olmanız bu başarıyı getirdi. Bu güzellik, sizler ve bizler var olduğu sürece devam edecek. Böyle bir birlikteliğin, inanın başka bir örneği yok. Ben her yerde sizi, nasıl sevgi dolu olduğunuzu anlatıyorum. Bundan sonra da hep beraber olacağız, hepinizi çok seviyorum” sözlerini kullandı.

“İyi ki sizleri tanıdım, iyi ki varsınız”

Başkan Ataç konuşmasının devamında özel bireylerin sigorta güvencesi ile iş hayatına katılmasının önemine vurgu yaparak, “OSB’de yer alan fabrikalarımızla yoğun görüşmeler gerçekleştirdik. Hakan Kılıç kardeşimle de görüşmelerimiz neticesinde çocuklarımız Baycan’da işbaşı yaptı. Sonrasında bir gün, ben belediyedeyken Gülşah kızımız ziyaretime geldi. Dedi ki, ‘Biz işe başladıktan sonra ben küçük bir rahatsızlığım için hastaneye gittim. Orada sigortalı olduğumu söylediler. İşe başladığım ve sigortalı olduğum için çok sevindim’ dedi. Bana teşekküre geldiler ve ilk maaşları ile hediye almışlar. O kadar duygulandım ki anlatamam. Bu proje, işte böyle güzellikler ile dolu. İyi ki sizleri tanıdım, iyi ki varsınız” şeklinde konuştu.

“Bize renk kattınız”

Baycan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan kılıç ise “Sayın Ahmet Ataç Başkanımız ile bir düğünde yan yana geldik. Sağ olsun kendileri bana bu projeden bahsetti. Ben de elimizden geldiğince, seve seve katkıda bulunmak isteyeceğimizi söyledim. 3-4 yıl kadar önceydi ve o günden, bu güne geldik. Böyle bir projede yer aldığımız için çok mutluyum. Ahmet Ataç Başkanımızın katkıları ile sizlere burada iş imkanı sağlamak çok güzel. Bize renk kattınız” dedi.

“Kendi çocuklarımız gibiler”

Baycan A.Ş. Genel Müdürü Engin Yılmaz da “Sizlerle her gün bir aradayız, mesai arkadaşıyız. Zihinsel engelli çocuklarımız ile 4 yıl öncesinde Ahmet Ataç Başkanımızın sayesinde tanıştık. İlk olarak 6 kardeşimiz ile başladık. Şu anda bu rakamı 16’ya çıkardık. 25 engelli çalışanımızın 16’sı zihinsel engelli arkadaşlarımızdan oluşuyor. İlk başladıklarında verimlilik yüzde 20’ydi. Sonra bu oran hızla yüzde 30’a, 40’a yükseldi. Şimdilerde ise yüzde 80, hatta 90 oranlarında hat içinde, istasyonda görev yapan arkadaşlarımız var. Bunu yaparken sizlerin gösterdiği özveri çok önemliydi, biz de her birini kendi çocuklarımız gibi gördük. Disiplin ve çalışma kültürünü çok iyi öğrendiler. Tepebaşı Belediyesi de desteklerine devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Özel yüreklerden teşekkür

Tepebaşı Belediyesi Engelliler Montaj Atölyesi’nde aldıkları eğitimler neticesinde Baycan A.Ş.’de görev yapan özel bireyler adına söz alan Gülşah Temizyürek ise “Öncelikle bu imkanı sağlayan herkese, özellikle Ahmet Ataç’a çok teşekkür ederim. Bizim gibi çocuklar, evde duran hatta eve hapis olan çocuklar. Ahmet Başkanımız bizleri hayata açtı, hedeflerimize ulaşmamızı sağladı. İyi ki böyle insanlar var ve hayatımıza girmişler. Ben engelli arkadaşlarıma hep şunu söylüyorum; ümidinizi asla kaybetmeyin. Başarırsınız, arkamızda kocaman ailemiz var. Hatta bizim iki ailemiz var, Tepebaşı Belediyemiz de Baycan da bizim ailemiz. İki ailem oldu, o yüzden çok şanslıyım” diye konuştu.

Mustafa Yaşar Özenler ise “Herkesten çok memnunum. Burada çok iyi vakit geçiriyoruz ve çalışıyoruz. Ahmet Ataç Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, onun sayesinde buradayım. Burada kafes ve kapak işleri yapıyorum” dedi. Özenler daha sonra bir türkü söyleyerek, Başkan Ataç’a armağan etti.

Serkan Sarı isimli özel birey de “Baycan’da çalışıyorum, çok mutluyum. Ahmet Ataç’ın sayesinde iş sahibi oldum. Tepebaşı Belediyesi’ne ve Baycan’a teşekkür ediyorum. Bunu sağlayan herkese sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

Bahri Parlu da Baycan’da çalıştığı için mutluluğunu ifade ederken, “3 senedir burada çalışıyorum. Burayı çok seviyorum. Ahmet Ataç’ı çok seviyorum. Fabrikadaki müdürlerimizi çok seviyorum. Bantta malzemeler yapıyorum, soket takıyorum, buradaki herkes çok iyi insanlar” dedi.

Yılmaz Akyar da 4 senedir Baycan’da görev yaptığını belirterek, “Baycan da çalışmak çok güzel, burada ben ve arkadaşlarım çok mutluyuz. Bütün arkadaşlarımız Ahmet Ataç’ı çok seviyoruz. 17’lik kablolar yapıyorum, işimi yaptığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Buğrahan Birdal ise “Burada kablo yapıyoruz. Ahmet Ataç’a teşekkürler ediyorum. Onun sayesinde bu işe yerleştim, onu çok seviyorum” sözlerini kullandı.

Semih Tuna da “6 aydır Baycan’da çalışıyorum. Herkese sevgilerimi iletiyorum. Bugün Ahmet Başkanımız ziyaretimize geldi. Var olsun, onu çok seviyorum” dedi.

Buluşmada özel bireyler ve aileleri, Başkan Ataç ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM