AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan Esgazete’nin instagram canlı yayınına katılarak, salgın sürecinde partide neler yapıldığını, hükümetin bu sürede gerçekleştirdiği çalışmaların nasıl gittiğini anlattı.

Türkiye’de ve Eskişehir’de sürecin çok iyi yönetildiğini ifade eden Çalışkan, sağlık il müdüründen zaman zaman bilgi aldığını ibelirterek, "Yoğun bakımda hasta sayımızın azlığı çok önemli sağlık il müdürlüğü çok doğru çalışıyor, emniyet güçleri sağlık ekipleri, vefa grupları, kaymakamlar çok iyi çalışıyor" dedi.

Çalışkan, "Sokağa çıkma yasağını 1 hafta 15 güne çıkarmak mümkün ama salgının hangi döneminde bu tür önlemler geçilecek geçilmesi gerekli midir bunun kararını Sağlık Bakanlığı verecek" diye konuştu. "COVİD 19 hastanesi oluşturulması ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in talebi neden gerçekleşmedi" sorusuna cevap veren Çalışkan, "Şehrin dinamikleri ve yöneticilerinin sorumluluk sahibi olması lazım ben avukatım, burayı pandemi hastanesi yapın dersem bunu hangi birikimimle talep etmiş olurum, bu konuda mesleğinde uzman kişilerin görüşleri uygulanmalı, ben bilirim benim dediğimi yapacaksınız anlayışının burada geçerli olmadığını görüyoruz. Herkes önce kendi işini iyi yapacaksınız, sonra diğer konularda taleplerinizi dile getireceksiniz" dedi.

Belediye aşevlerinin hesaplarına böke konması konusunda ise yerel yönetimlerin bir algı operasyonu yarattıklarını ifade eden Çalışkan, “Bizim şehrimizde kullanma suyu, içme suyu diğer temel ihtiyaçlar konusudna kendi sorumluluk alanlarına ilişin yaptıklarını diğer belediyelerle karşılaştırdığımızda örnek almaları gereken belediyeler olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

"Belediyelerin aşevlerinin hesaplarına bloke konması doğru bir yöntem miydi, gerekçesi neydi" sorusuna ise Zihni Çalışkan şöyle yanıt verdi: “Bu siyasi bir hareket değil belediyelerimizin algı oluşturmada çok başarılı.  Yüzde 80-85’ini kendi öz kaynakları ile yürütüyorlar belediyeler, belediye ihtiyaç sahiplerine her türlü yardımı sağlayacak güçtedir. Bloke konan hesaptaki paralar ise sahiplerine iade edilecektir. Siz algıyı yönetmeyin şehri yönetin, insanların sanayicilerin tüccarın esnafın derdini dinleyin, bırakın pandemi zamanında değil sadece her zaman yapın, Hesaplarda toplanan paraların, belediyeler borçluluk anlamında birbirleriyle yarışır durumdalar."

Söyleşinin tümünü videodan izleyebilirsiniz…