Haber: Soner Çelik

Bozüyük ilçesinde gazeteciliğe yeni başlayan Çağlayan Doğan,  yazdığı köşe yazılarıyla okuyucuların takdirini topluyor.

Yazılarıyla ilçenin sorunlarını ele alan  Doğan, son yazdığı köşe yazısında  gençleri kaleme aldı.

Sivil toplum kuruluşlarında çok az sayıda gençlerin yer aldığını aktıran Doğan, yazısında şunların belirtti; "STK`lara ve belli kurum ve kuruluşlara baktığımızda, ön planda olan gençler iki elin parmaklarını geçmiyor ya da ön plana çıkmaları engelleniyor mu ?

Bu soruyu artık genç kardeşlerim adına soruyorum. Bozüyük; genç kardeşlerine ne yapmaya çalışıyorsun?  Tek bir genç bile ön plana çıkmasın diye direnenleri görüyorum. Amacın nedir Bozüyük?  Bozüyük derken üstüne alınması gerekenlere sesleniyorum. Ne aklım ne de fikrim inanın bunu almıyor. Sadece ön planda olanlar yüzü tanıdık kişilerdir. Değişim olacaksa bir şeylerde, öncelikle gençleri ön plana koymamız gerekmiyor mu ?

Sorulması gereken ikinci soru ise;

Tanıdık yüzleri yine aynı yerlere getirdiniz. Bozüyük`de ne değiştirdiler ve ilçemize ne kattılar?

Tecrübe sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız, daha iyi şeyler yaptığınıza inanıyorsanız  o zaman genç nesli yok saymayıp, tecrübelerinizi gençlere aktarmanız ve onları belli konumlar için yetiştirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Farklı düşünceleriniz varsa bunları da dinlemek isterim.Ama bu durum böyle devam ederse.. Bozüyük yaşlanacak, eskiyecek ve asla ileri gidemeyecektir.

Mustafa Kemal Atatürk`ün şu sözleri ile yazımı sonlandırmak istiyorum.

Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir."

Editör: TE Bilişim