Haber Soner Çelik

Bozüyük Ertuğrulgazi  Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından türkü gecesi düzenlendi.

Dernek üyeleri, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle misafirlere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Programda konuşan Dernek Başkanı Celalettin Ateş, kültürümüzü yaşatmak için büyük çabalar gösterdikleri söyledi. Şenlikler, şölenler bizim kaynaşmamızı, birlikteliğimizi sağladığını belirten Ateş; “ Ama esas bunlar bir sebep.  Biz kültürümüzü yaşatmak, geleceğe aktarmak için çaba gösteriyoruz. Ecdadımız bize tertemiz, güzel bir kültür bırakmışlar. Bu mirası biz geleceğe aktarabilmek yegane amacımızdır. Bunun içinde hep birlikte daha çok  çalışıp güzel işler, güzel eserler bırakmak istiyoruz. Ben hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu; “Burada bu akşam gördüğüm sadece yörükler yok. Çoğunluklu yörükler ama her kesimden insanımız burada. Kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarılması için bu derneklerimizin çok büyük görevi var. Ben Bozüyük ertuğrulgazi derneğinin bunun laikiyle yaptığını görüyorum. Her aşama da her zaman. Ve sizi kutluyorum. Bunun devamını diliyorum. Biz her zaman buraya gelemesek te siz her cuma bu etkinliği yapıyorsunuz. Çok güzelde sürdürüyorsunuz. Elinize kolunuza sağlık.” diye konuştu.

Türkü gecesi etkinliğe, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Fındık ve Ali Şahinoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Bozüyük İlçe Başkanı Serdar Pehlivan , Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, dernek üyeleri, STK temsilcileri katıldı. Ayrıca programa katılanlara bal kabağı tatlısı ikram edildi.

Editör: TE Bilişim