Haber: Soner Çelik

         Bozüyük Arif Nihat Asya Ortaokulu’nda görevli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Banu Aksu, “TheJourney of a Water Drop” adlı final ürünü olan kitaplarını Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mahmut Demir'e takdim ederek proje hakkında bilgi verdi.

            Türkiye’den 10, Portekiz’den 3, İtalya’dan 1 ve Azerbeycan’dan 1 ortağı, toplam 170 öğrenci ile gerçekleştirdiklerini ifade eden proje yürütücüsü Banu Aksu, yaklaşık 4 ay süren “Water Is Life eTwinning Projesi” sürecini final ürünleri ile başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

             “Ne kadar az su israf edersek, gelecekte o kadar çok suya sahip oluruz!” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Aksu, şöyle konuştu; " Projenin yürütücülüğünü ben üstlenmekteyim. Kuruculuğunu ise Bilecik Ertuğrulgazi İlkokulu Sınıf Öğretmeni Filiz Ayhan ve Portekiz’den Sınıf Öğretmeni Dilia Fernandes yapmaktadır.

               Proje çerçevesinde yürütülen ve öğrencilerin suyun harika bir kaynak olduğunu anlamaları için katı, sıvı ve gaz halindeki suyla farklı deneyler yapılmış, su döngüsü  gözlemlenmiş, su ile ilgili öyküler yazılmış, su ile ilgili meslekler tanıtılmıştır. Bu sayede öğrenciler, su kıtlığı yaşamamaları için su tasarrufu alışkanlıkları kazanmış, suyun bir yaşam kaynağı olduğunu ve tüm canlıların hayatta kalması için ona bağımlı olduğunun farkına varmışlardır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim