Haber: Soner Çelik

 1 Ocak 2011 yılı öncesi yapı ruhsatı olan fakat yapı denetimine tabi olmayan binalarda, enerji kimlik belgesi 31 Aralık 2019 yılına kadar alınması zorunlu kılınıyor. Aksi takdirde belgesi olmayanlar 1 Ocak 2020 yılı itibariyle konut veya dükkan alım satımı yapamayacak.

Konu hakkında açıklama yapan Artı Eksi Mühendislik Firması Yetkilisi Yakup Yüce; “5627 sayılı “Enerji verimliliği kanunu” uyarınca, 05/12/2008 tarih ve 27075 sayılı resmi gazete’de yayımlanan binalarda enerji performansı yönetmeliğinde; 50 metrekare üzerindeki mevcut ve yeni binalar enerji kimlik belgesi almak zorundadır denilmektedir.  1 Ocak 2011 öncesinde yapı ruhsatı almış yani yapı denetime tabi olmayan binalarda, 31 Aralık 2019’a kadar Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunludur. 1 Ocak 2020 itibariyle enerji kimlik belgesi alınmamış ise daire,  dükkan  her tipte bina için  alım  satım yapılmayacaktır. Söz konusu belge, konutlara ya da dairelere değil binalara veriliyor” dedi.

Bilecik ve Kütahya illerinde bu belgeyi tek firma olarak kendilerinin verdiğini belirten Yakup Yüce; “Binalarında belgesi olamayan vatandaşlarımızın ileriki yıllarda  alım satım konusunda zor durumda kalmamaları  için en kısa sürede Bilecik’te bulunan firmamıza gelerek belgelerini çıkartabilirler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim