( Haber: Soner Çelik)

       Bozüyük ilçesinde önümüzdeki günlerde yapılacak olan  çarşı mahalle muhtarlık seçiminde ilk aday belli oldu.

       Çarşı mahalle muhtarlığını 43 yıldır sürdüren Bedri Yaz'ın  hayatını kaybetmesi sonucu boş kalan muhtarlık görevine aday olduğunu açıklayan Sibel Abbaz, mesleki eğitimini bu konuda almış bir kadın olarak, muhtarlığı en iyi şekilde yapabileceğine inandığını ifade etti.

 Muhtar adayı Abbaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi;"1990 yılında Bozüyük ilçemizin Çarşı Mahallesin’de doğdum, büyüdüm. 31 senedir Çarşı Mahalle’de ikamet etmekteyim. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Evli ve iki çocuk annesiyim.Hayatın her alanında olduğu gibi gerek merkezi devlet yönetiminde gerek mahalli yönetimlerde kadınların görünürlüklerinin artması için bu görevlerde yer almaları gerektiğini ve “Erkek işi” olarak görülen kamusal alandaki işlerin kadınlar tarafından da eşit ölçüde yapılmaya başlanması gerektiğini düşünüyorum.

 Muhtarlık da tıpkı bu sebeple yalnızca erkeklerin yapacağı bir iş değildir, kadınlar tarafından da eşit ölçüde yapılmalı ve kadınlara bu konuda daha çok fırsat eşitliği sağlanmalıdır. İşte tam da bu yüzden düşüncelerimi eyleme geçiriyorum. Sadece düşünmekle kalmıyor adım atıyorum. Üniversitede kamu yönetimi okumuş, mesleki eğitimini bu konuda almış bir kadın olarak, Çarşı Mahallemizin muhtarlığını en iyi şekilde yapabileceğime inanıyorum.

Kadınlar olarak kamusal alandaki görevlerde söz hakkına sahip olma zamanımız geldi.Aday olduğum muhtarlık görevi içinse ilk ve en önemli gayem mahalleliyle aktif iletişim içinde olmaktır ki aktif iletişim yaşamamızda büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden ben değil “biz” hizmeti ışığında yürüyeceğiz. Diğer vaatlerimiz ise şöyle,mahallemizdeki bazı bölgelerde sayısı az olan çocuk parklarının arttırılması için girişimde bulunmak ve  çocuk parklarına hukuka uygun usullerle güvenlik kamerası girişiminde bulunarak parkları güvenli bir hale getirmek. Böylece parklardaki çocuk istismarının önüne geçilmesi, madde bağımlılarının parklardan uzak tutulması, darp, kavga, hırsızlık ve kapkaç gibi olayların önüne geçmek. Mahallemizdeki yaşlı, bakıma muhtaç ve sosyoekonomik düzeyi iyi olmayan vatandaşlarımız ile iletişime geçmek ve istekleri doğrultusunda belediye, kaymakamlık vb. yerlere başvuruda bulunmak ve bu süreçleri takip etmek.  Mahallelilerimizin yararı için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, görüş açısı fark etmeksizin uyum içerisinde, aktif ve etkin iletişim içerisinde olmak.  7/24 aktif destek ve ulaşılabilirlik.

Sevgi İzi Projesi: bu proje Müge Anlı ve ekibi tarafından hayata geçirilen, zihinsel engelli, alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunan vatandaşların bulunmasını kolaylaştıran bir projedir. Bu tür rahatsızlığı olan kişilere ücretsiz olarak uygulanan bir sistemdir. Böylelikle bu tür rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız kaybolduğunda daha geniş ve daha güvenilir bir arama hattı kurmak. Engelli vatandaşlarımız ile daha fazla diyaloğa geçerek topluma kazandırılması yönünde faaliyetler. Engelli vatandaşlarımız görünmez değildir ve ne yazık ki eşit alanlara sahip değiliz. Toplumsal farkındalık düzeyini artırmak için öncelikle iletişimimizi sağlam temellere dayandırıp aradaki bağı kuvvetlendirerek insanlara dokunacağız. Biz sorumluluğumuzu ve görevimizi layıkıyla yerine getirmek için dinleyecek ve etkin iletişim kuracağız. Unutmayın İnsanları geçimsiz yapan sevgisizlik, birbirine düşman edense iletişimsizliktir.Vaatler yerine getirilemeyecek faaliyetler değil aksine tam da vatandaşımızın ihtiyacı olan ve gözardı edilmiş konulardır. Ben mahallemizin ihtiyaçlarını dinleyemeye “Biz” olmaya hazırım" dedi.

Editör: TE Bilişim