Haber: Soner Çelik

Söğüt Belediyesi resmi sosyal medya hesabından, ilçede genelinde tüm okullarda ve okul bahçelerinde düğün yapılmasının yasaklandığını duyurdu.

Yapılan duyuruda," Cumhurbaşkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 07/07/2021 tarihli ilgili kararına göre ilçemizdeki tüm okullarda ve bahçelerinde düğün yapmak yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için ilçemiz kapalı pazar yerinin üst tarafı ( Giyim pazarı)  mağduriyetleri gidermek amacıyla düğünler için kiraya verilecektir. Kiralama işlemi ile ilgili olarak Söğüt Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz" denildi.

Bakanlık tarafından  alınan kararda ise şu ifadeler yer aldı; " Okullarda yer alan açık alan, salon, okul bahçesi ve benzeri yerlerin yapılış ve tahsis amaçları dikkate alındığında, bu yerlerin öğretim gün ve saatleri içinde ve dışında öğrencilerin çeşitli amaçlarla zaman geçirdikleri yerler olduğu, bu alanların ticari amaçlarla kiraya verilmesinin öğrenci ve öğretmenler yönünde güvenlik sorunu oluşturabileceği, bu alanların öğretim gün ve saatleri dışında da öncelikle öğrencilerin zamanlarını değerlendirebilecekleri alanlar olarak düzenlenmesinin eğitim öğretimin amaç ile ilkelerine ve kamu yararına daha uygun olduğu değerlendirmesi yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği yönetmeliğinde hükme bağlandığı üzere yalnızca kantin vb. yerler için söz konusu olup bunun dışında kalan alanlarda ( açık alan, salon vb, yerlerde) herhangi bir işlettirme ve işletme faliyeti gerçekleştirilmeyecektir."

Editör: TE Bilişim