Türkiye'nin 81 ilinde 81 okul projesi kapsamında, TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol çerçevesinde yürütülen “Bilim Sanat Merkezi ve Meslek Lisesi” inşaatında sona yaklaşıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren ETB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan; Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmek üzere TOBB tarafından yaptırılan 24 derslikli okul inşaatında bitiş aşamasına gelindiğini belirtti.

Kütüphane, Beden Eğitimi Salonu, Laboratuvarlar, Konferans Salonu ve İdari bölümlerden oluşan okulun 6234 m2 kapalı alana sahip olacağını belirten Başkan Zeydan: “TOBB nezdinde gerçekleştirdiğimiz etkin girişimler ve TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun destekleriyle şehrimize 24 derslikli bir Bilim-Sanat Merkezi ve Meslek Lisesi kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yapımı ile ilgili koordinasyonundan sorumlu olduğum bu eğitim merkezinden mezun olacak gençlerimizle sektörlerin ara eleman ihtiyacına katkı sağlayabileceğiz ve zekâ seviyeleri yüksek olan, özel yetenekli öğrencilerin sanat alanında kendilerini geliştirmelerine imkân vermiş olup sanata ve sanatçıya destek olmaya çalışacağız” dedi.

TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun; “Her türlü yatırımın bir riski vardır, kâr da edersiniz, zarar da edersiniz ama bir işe yaptığınız yatırımdan kesinlikle zarar etmezsiniz. O da eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırımda insanı kazanırsınız, şehri kazanırsınız, ülkeyi kazanırsınız. Hayırlı bir iş yaptığınız zaman ahirete göçtüğünüzde dahi, o eserlerden faydalanıldığı sürece artı haneniz devam eder." sözleri de kendisinin eğitime ne denli önem verdiğini hepimize göstermektedir. Eskişehir adına kendisine can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim