Tiktok uygulaması dünya çapında olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir kitleye hitap eden video paylaşım uygulamasıdır. Tiktok fenomeni olarak bilinen kişiler milyonlarca insan tarafından takip edilen kişilerdir. 10 Tiktok fenomeni başlığı altında Türkiye'nin en popüler Tiktok kullanıcıları incelenebilir.

Doğanay

4 Milyon takipçi sayısı ve 156 Milyon beğeni sayısı ile Türkiye'nin en popüler Tiktok hesaplarından biri olan Doğanay, yargı dağıttığı videoları ile beğeni toplamıştır.

Cemre Solmaz

4 milyon takipçi sayısı ve 306 milyon beğeni sayısı ile fenomen Tiktokçulardan bir diğeri Cemre Solmaz'dır. Kendi hayatından sunduğu kesitleri takipçileri ile paylaşan Cemre, daha çok şarkılara kendi sesi ile eşlik etmesi ile tanınmaktadır.

Bayram Gültekin

4 milyon takipçi sayısı ve 61 milyon beğeni sayısı ile Tiktok fenomenlerinin arasında yer almayı başaran Bayram Gültekin, iki çocuğu ile beraber dans ettiği videolar sayesinde ünlenmiştir. Daha sonrasında ise çocukları ile birlikte farklı alanlarda çektiği videolarla birlikte fenomen olmuştur.

Orhan Çayan

5 milyon takipçi sayısı ve 90 milyon beğeni sayısı ile Tiktok'un bir diğer fenomeni Orhan Çayan'dır. Farklı hikayeleri ele alan fenomen çektiği kısa kurgu videoları ile beğeni toplamayı başarmıştır. Tiktok'un yanı sıra Youtube ve İnstagram'ı da aktif bir şekilde kullanır.

Ezgi Gizem

5 milyon takipçi sayısı ve 236 milyon beğeni sayısı ile bir diğer Tiktok fenomeniEzgizem kullanıcı hesabı ile bilinen Ezgi Gizem'dir. Trend akım videoları, makyaj ve dans videoları çeken Ezgi'nin birçok videosu milyonlarca izlenme sayısına ulaşmıştır.

Ceren Yaldız

5 milyon takipçi sayısı ve 351 milyon beğeni sayısı bulunan Ceren Yaldız, Tiktok'un fenomenleri arasında yer alır. Klasik akım videoları ile şarkı videolarının yanı sıra, değişik makyaj videoları ile de beğenileri toplamıştır. Tiktok fenomeni, Youtube ve İnstagram'ı da aktif bir şekilde kullanır.

Zınk TV

7 milyon takipçi sayısı ve 187 milyon beğeni sayısı ile Zınk TV kullanıcı olarak bilinen bir diğer Tiktokfenomeni, aile hesabı yönetmektedir. İki kız çocuğuna sahip olan bir anne ve babanın çocukları ile beraber yayınladıkları videolar beğeni toplamaktadır.

Nourmar5

9 milyon takipçi sayısı ve 234 milyon beğeni sayısı ile Tiktok uygulamasının en çok bilinen fenomenlerinden bir tanesidir. Türkiyeli bir Tiktok fenomeni olmasa da Türk kullanıcılarının rağbet gösterdikleri fenomenlerden biri olarak büyük bir ilgi görmektedir.

Nursema

11 milyon takipçi sayısı ve 278 milyon beğeni sayısı ile Türkiye'nin en çok kazanç sağlayan ve en popüler Tiktok fenomenlerinden biri Nursema'dır. Farklı üretim videolarının yanı sıra, boyama ve çizim tekniklerini paylaşan Nursema, klasik Tiktok kullanıcılarından farklı bir yol izleyerek fenomen haline gelmiştir. Kurduğu Youtube kanalı üzerinden de aktif bir şekilde paylaşım yapar.

Cznburak

Türkiye'nin en popüler Tiktok hesaplarından bir tanesi olan ve adını dünyaya duyurmayı başaran Cznburak, 25 milyon takipçi sayısı ile 462 milyon beğeni sayısına sahiptir. Hem aşçı hem de restaurant sahibi olan Burak, yaptığı yemeklerin devasa ölçülerde olması işe dikkat çekmiştir. Sosyal yardım projelerinde de sıklıkla yer alan fenomen, İnstagram'ı da aktif bir şekilde kullanır. Kısa süre önce Dubai'deki restoranı ile ilgili basında kendisine yer verilen Cznburak, Türkiye'nin en popüler Tiktok fenomenidir.

15 saniyelik kısa videoların yayınlandığı Tiktok uygulaması, dünya genelinde kısa bir süre içerisinde popüler hale gelmiştir. Türk kullanıcılarının da oldukça fazla olduğu uygulama içerisinde fenomen adı altında faaliyet gösteren popüler hesaplar da yer alır. Siz de Tiktok fenomeni olmak için https://esosyal.org/tiktok-takipci-satin-al/ sayfasına göz atın.

Editör: TE Bilişim