Çocuklar zekâ gelişimi açısından ilk 7 yaştan itibaren başka bir döneme girerler. Özenmek ve istedikleri şeyleri elde etmek için ergenlik çağı öncesi daha agresif olabilirler. Bu dönemlerde çocuklarınızın iyi bir yetişkin olma yolunda atacakları bu kritik adımları dikkatle takip etmelisiniz. Hele ki gelişen teknoloji dünyasında…

Birçok ebeveyn gibi çocuklarınızın sanal dünyadan olumsuz yönde etkilenmemesini istiyorsanız mutlaka oynadıkları oyunları ve telefonlarına indirdikleri içerikleri takip etmelisiniz. Bu mecrada oyunlar ve içeriklerinde çıkan reklamlara yerleştirilen bazı görseller, çocuklarınız üzerinde olumsuz etkiler bırakabilir. Özellikle 9 yaş oyunları ve 10 yaş oyunları arasında bu tür olumsuz örneklere rastlanabiliyor.

9 Yaş için Oyunlar ve Zeka Oyunları 

Sizler için mobil oyun içeriklerinden en güvenli bulduklarımızı derledik. 9 yaş çocuklar için en verimli ve keyifli 9 yaş oyunlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Ateş ve Su 

Retro oyun tarzı bu uygulama App Store ve Google Play Store’da bulunuyor. Ateş ve Su birbirlerini çok seven ve asla birbirlerinden kopamayan kardeşler. Dünya’ya kötülük saçan bir büyücü ile karşılaşıyorlar. Onunla savaşarak seviyeleri geçebilecek misiniz peki? Ebeveyn olarak da sıkılmadan oynayabileceğiniz bu oyun, çocuğunuzun strateji zekasını geliştirecektir. Hatta oyun iki kişilik de oynanmakta.

PacMan

80’li yılların efsane oyunu ile devam ediyoruz. Karar verme yeteneğini artıracak ve planlama becerisini geliştirecek bu oyunda, düşmanlarınıza yakalanmadan bütün yiyecekleri yemelisiniz. Telefonunuzdaki Store uygulamasından bu oyunu edinebilirsiniz.

Subway Surfers 

Biraz haylaz, ama resim becerisi bir o kadar da kuvvetli bir çocuk, tren garının duvarlarına grafiti yapmaya başlar. Güvenlik görevlisi çocuğu fark edip kovalar. Daha sonra ne mi olur? İşte oyun burada başlıyor. Tren raylarının üzerinde 3 şerit olarak karakteri hareket ettiriyorsunuz. Topladığınız altınlarla karakterini geliştirebilirsiniz. Aman dikkat, engellere takılırsanız bekçiye yakalanabilirsiniz. Bir zamanlara damgasını vurmuş bu oyun, Apple ve Android işletim sistemlerinin ikisinde de bulunuyor.

Angry Birds 

Sadece ülkemizde değil, tüm Dünya’da milyarlarca kez indirilen ve tüm kullanıcıların belki saatlerce oynadığı harikulade bir oyuna yer verdik bu yazımızda; Angry Birds. Bu kadar insan indirdiyse ne kadar eğlenceli olduğunu siz düşünün. Iphone ve Android platformlarda hemen karşınıza çıkabilecek olan bu oyun, sapanla domuz avlamak üzerine kurulu. Domuzların barındığı bölgeleri yıkarak onları yok etmeye çalışıyorsunuz. Tabii bu kadar kolay değil. Seviye seviye artan zorluk dereceleri ile çocuğunuz stratejik yaklaşmayı öğrenecek, mantığını ve analitik düşünme yeteneğini geliştirecektir.

Mental-Up 

Binlerce kullanıcı tarafından severek indirilen Mental-Up, çocuklarınızın hiçbir kötü reklam ve görsellerden olumsuz etkilenmeden oynayabileceği en güvenilir oyun/uygulamalardan biri. Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri, uygulamanın içeriğini ince eleyip sık dokuyarak çocuklara uygun olarak geliştirmişler. Ayrıca MentalUp’ın Pedagojik Ürün Sertifikası da bulunuyor. Uygulamanın içinde yüzlerce oyunun yanı sıra, çocuğunuzun günlük gelişimini de takip edebileceğiniz bir raporlama sistemi de mevcut. Bilgisayarınızın internet tarayıcısından da bu oyunları oynayabileceğiniz gibi Google Play Store ve App Store’dan da mobil uygulama olarak telefonunuza indirebilirsiniz. Ayrıca son dönemde eklenen yeni bir özellik var ki dillere destan: MentalUP Fitness! Çocuğunuzla birlikte günlük fiziksel egzersizler yaparak hem zihnini hem bedenini çalıştırmasına yardımcı olabilirsiniz.

Mental Up Zeka Oyunu ve Fitness Egzersizlerini inceleyin.

2048 

Şimdi de sırada çocuğunuzun okulda öğrendiği matematik işlemlerini pekiştirme zamanı. 2048 oyunu hem matematik hem yapboz mantığı üzerine tasarlanmış bir uygulama. 16 kare bulunan alanlara her dokunuşunuzda bir sayı geliyor. Bu sayıları birleştirerek 2048 sayısına ulaşmaya çalışıyorsunuz. Oyunun saptanmış bir sonu yok aslında. Beyin gelişimine de katkı sağlayan 2048 oyununu tüm platformlarda bulabilirsiniz.

Fruit Ninja 

Son olarak insanların bu oyunla ‘saat kaç olmuş’ diyerek bıraktıkları bir oyunla yazımıza son verelim. Fruit Ninja telefonunuzun ekranına gelen meyveleri keserek level atladığınız bir oyun.  Birçok farklı platformun Store uygulamasında yer alan Fruit Ninja, günümüzde pek de hatırlanmıyor açıkçası. Rafa kaldırılan bu oyunu indirerek dikkat yeteneğini ve çocuğunuzun reflekslerini güçlendirebilirsiniz. Bu arada bombalara dikkat etmeyi unutmayın.

Editör: TE Bilişim