Bilişim teknolojisi, Bilgi teknolojisi (BT), informasyon teknolojisi veya enformasyon teknolojisi, bilgisayar tabanlı bilişim sistemlerinin, özellikle yazılım uygulamaları ve bilgisayar donanımının incelenmesi, tasarlanması, geliştirilmesi, yürütülmesi, yönetimi ve desteğine verilen addır. BT temel olarak bilgisayarların ve yazılımların aracılığıyla bilginin işlenmesi, dönüştürülmesi, saklanması, korunması, iletilmesi ve bu bilgiye güvenli bir biçimde erişilmesini sağlar.
Bir diğer tanımı;
Bilişim teknolojisi, bilginin toplanmasında, işlenmesinde, depolanmasında, ağlar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dâhil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir.
 
Her iki tanımda da, bilişim teknolojilerinin, bilgi ve bilgi akışını sağlayan sistemler olarak tanımlandığını görmekteyiz. Bahsettiğimiz bu sistemi oluşturan temel unsurlar ise tahmin edebileceğiniz gibi bilgisayarlar, telefonlar, tabletler, televizyonlar, radyolar kısacası aklınıza gelebilecek bütün iletişim araçları.
Günümüzde bilişim teknolojilerinin temel unsuları olan bilgisayar ve telefonlar yaşantımızı önemli ölçüde kolaylaştırmış ve bilgiye istenilen her yerden, herkesin ulaşmasına imkan vermiştir.  Özellikle telefonların son bir kaç yıl içerisinde göstermiş olduğu gelişim, bilişim teknolojilerine farklı bir boyut kazandırmıştır.
Bilişim Teknolojilerinin Önemi
Eskiden devletlerin gelişmişlik düzeyini belirleyen unsur askeri güçleri iken günümüzde bu kavram yerini teknolojiye bırakmış durumda. Teknolojiye yatırım yapan ve bu alanda gelişme gösteren ülkelerin ekonomik yönden daha  gelişmiş olduklarını ve daha az dışa bağlı kaldıklarını görmekteyiz. Bu durum, teknoloji ve teknolojinin evrenselleşmesini sağlayan bilişim teknolojilerinin önemini bize gayet açık bir şekilde göstermektedir.
Aynı şekilde bireylerin kendilerini geliştirebilmesi ve gelişen sektör içerisinde yer edinebilmesi için,  tıpkı ülkeler gibi teknolojiye önem vermesi ve bu alanda kendilerini geliştirmesi gerekmektedir. Çünkü günümüz şartları teknolojinin temel ihtiyaçlarımız arasına girmesine neden olmuştur. Bundan 9-10 yıl önce cep telefonlarına ve bilgisayarlara lüks olarak bakılırken, günümüzde temel bir ihtiyaç olarak bakılmaktadır. Bu yüzden her evde bir bilgisayarın olması, her bireyde bir cep telefonu olması olağan karşılanmaktadır. Bu durum bize genci, yaşlısı herkesin bilişim sektörünün nimetlerinden bir şekilde faydalandığını göstermektedir.
 
 [email protected]