Eskişehir futbol şehri deyince tabikide ilk akla gelen şehirlerden  gelir. Eskişehir deyince de akla gelen ilk şey Eskişehirspor'dur.

Şuanda hem matematiksel hem takımdaki hava açısından durumumuz hiç iç açıcı değil. Fakat 3 puanlı sistemde 2 maç üst üste kazandığımız taktirde biranda Play-off hesapları  içerisinde buluruz kendimizi. Şimdilik puan silme cezalarımız rafa kaldırılmış durumda, ancak transfer yasağı varken elimizdeki mevcut kadrodan maksimum faydalanmak en doğru iştir. Erkan Zengin olayına değinmeden geçmek elbette  olmaz. Bence Erkan Zengin TFF 1. lig içerisinde şu anki konumumuz itibariyle  bize  maddi anlamda lüks bir oyuncudur. Bu demek değildir ki Erkan kötü futbolcu,  aksine kaliteli ve yetenekli bir futbolcu. Buna asla bir şey diyemeyiz, ancak yeşil zemin üzerinde fayda anlamında bu yıl bize bir katkı sağlamadı.  Erkan'ın yıllık maliyeti  göz önünde bulundurulduğunda ve bedavaya serbest kalmadan da satışa çıkarılması ayrıca güzel düşünülmüş ve her iki taraf içinde hayırlı olmasıdır.

İstanbulspor mağlubiyeti kötü futbol ile alınmış bir mağlubiyetten daha da tehlikelisi puan silme halledilmiş, futbolcuların ödemeleri yapılmış, kafaları rahatlamış bir haftada olmasıdır. Bu şehir bütün futbolculara “gitmeyin birlikte düşelim” dedi. Futbolcuya verilebilecek en büyük özgüvendi.  

Bir takım maç kaybedebilir ancak bütün olumsuzlukların halledildiği haftada çok kötü bir oyun oynayarak kaybetmek hiç ama hiç yakışmadı. Geçen yıl süper ligin kapısından dönen bir takımın oyuncuları daha özgüvenli oynaması gerekir.

Eskişehirspor taraftar anlamında tüm Türkiye'ye örnek olmuş bir taraftara sahiptir. Sahada yürekleriyle oynasınlar ve yenilsinler bu taraftar bu şehir onları bağrına basar. Önümüzde  fikstür gereği zor maçlarımız var, ancak mevcut oyuncularımızın inanarak oynamaları neticesinde en azından Play-Off hesaplarının içerisinde olacağımıza inanıyorum.