Eczacılık mesleğimin ilk yıllarında Tekel İdaresi ile yakın bir ilişkimiz vardı..Birincisi ilaç ve antiseptik yapımında kullandığımız %96’lık alkol almak için giderdik.
Bir de “Malt Hulasası” dediğimiz içeceği almak için. Malt Hulasası tamamen doğal olup tıpkı bira şişesi gibi ambalajlanmış, düzinelik kasalar içine konmuş sadece Tekel’de bulunan bir sıvı içecek.
Malt nedir ? Malt çimlendirilip kavrulmuş tahıl anlamına gelir. Malt içeceğini oluşturan şıra, mayalı olmadığından kesinlikle alkol iiçermediği gibi B vitamini ve mineral deposudur....
Neden eczanede bulundururduk ? Çünkü reçetelere yazılırdı. Bağışıklık sistemi zayıflamış, beslenme bozukluğu olan, zayıf veya hastalıktan yeni çıkmış, iyileşme sürecinde bulunan hastalara ve özellikle çocuklara reçete ile verilirdi. Ayrıca savaştan çıkmış ve zayıf düşmüş askerlere, tüberkülozlu hastalara da bol bol içirilirdi.
Bu içeceğin besleyici bir gıda olduğu mevzuat ve yasalarca tescilli.. Tüzükle belirlenmiş..
GIDA MADDELERİNİN VE UMUMİ SAĞLIĞI İLGİLENDİREN EŞYA VE LEVAZIMIN HUSUSİ VASIFLARINI GÖSTEREN TÜZÜK (1) (2) Dayandığı Kanunun Tarihi : 24/4/1930 No : 1593 
Madde 232 – (Değişik: 27/1/1968 - 6/9470 K.) a) Bir cins maddeden veya birkaç cins maddenin birbirine katılması suretiyle hazırlanmış olan perhiz yiyeceklerinin bileşimine giren gıda unsurlarının veya maddelerinin nevileri ile yağ, şeker, nişasta, yumurta, süt ve ürünleri, MALT,MALT HÜLASASI vitaminler, kalsiyum, fosfor ….vs ..vs
GTIP Kodu 1901 MALT HÜLASASI ; tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer, almayan esasını un, hububatın kabaca öğütülmesinden elde , edilen küçük parçalar, kaba un, nişasta veya malt hülasası teşkil, eden gıda müstahzarları ..
Yani “Malt Hülasası” arpanın bira yapılırken mayalanmadan evvelki hali..Bir anlamda “Arpa Suyu” ."Beslenme İçeceği".
Şimdi gelelim  “Atatürk Orman çiftliğinde çocuklara bira içirilirdi”  yalanını gözümüzün içine baka baka söylenmesi olayına.. Böyle bir pervasızlığa nasıl cüret edilebildiğini , Atatürk’e her gün küfür etmeyi adet haline getirmişlerin  olayı “doğruymuş” gibi propaganda vesilesi yapma hevesinden anlıyoruz.. Atatürk Orman Çiftliğinde çocuklara ikram edilen  besleyici Malt Hülasasıdır...
Atatürk, çocukları Atatürk Orman Çiftliğine çağırıp bira partisi verecek.. Akıl belirtisi var mı bunda ?.
Şu kadarı ile söyleyeyim üzerinde tartışılacak bir taraf yok ama “arpa” nın "arpalığın" ne olduğunu biz 1980’den sonra öğrendik.. "
Türk insanı şu ikilem arasında kafasını yemek üzeredir. Çocukların bira içmesi mi kötüdür , çocuklara istismar ve tecavüz mü kötüdür. Ne yazık ki bir tanesi yalan öbürü ise gerçektir. Buna rağmen bu ülke böyle bir yalanı da savunabilen insanların yaşadığı kör bir çukurun içinde debelenmektedir.