Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan promosyon değerlendirmesinde şunları söyledi; “Hakkımız olan promosyonlar eğitim emekçileri söz konusu olunca 40 binli meblağlardan birden 15 binlere çekiliyor. Bizler geçim sıkıntısı çekerken bankalar bizlerin paralarını kullanarak karlarını artırmaya devam ediyor. İş hakkımız olanı vermeye gelince, bankalar rekabeti de kenara bırakıp en az promosyon teklifini yapıyorlar. Bu kadar eğitim emekçilerini küçümseyen bakış açısı olur mu?

Promosyonlar konusunda tek sorun bankalarda mı? Olmadığını dün Eskişehir İl Milli Eğitim' de yaşananlar promosyon ihalesinde gördük.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz diğer iller  ile karşılaştırdığımızda maalesef sınıfta kalmıştır.

İhale şartnamesine aykırı ihale işletildi. Şeffaflık ilkesine ne oldu dedirten bir durum yaşandı. Milli Eğitim adına katılan Müdür Yardımcısının anlık söylemi de ayrı bir tartışma konusudur. Bizler orada lütuf ile değil meşru hakkımızla bulunduk. Bizleri kimse yok sayamaz. Kaldı ki, biz dört sendika Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve TEÇ SEN olarak Temmuz ayından itibaren ortak tutum aldık. Dün de tutumuz aynı oldu. Salonu terk ettik. Sonrası ortada.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve bankalar eğitim emekçilerinin beklentilerini karşılayamamıştır. Ortada bir hayal kırıklığı vardır.

Ocak 15 te durum farklı mı olacaktır? Bu bakış açısı ile maalesef hayır. Eskişehir eğitim ortamı bu durumu değerlendirmelidir.

Temel sorular ortada:

●       Bütün Eskişehir'in ihalesi tek elden olsun dedik, yapılamadı. Yapan iller var.

Neden Eskişehir’de olmuyor ?

●       Promosyonlarda yetki komisyonda mı yoksa Eğitim Bir Sen'de mi? Yetki Eğitim Bir Sen'de ise bütün bu başarısız ve beklentileri karşılamayan sözleşmelerin sorumluluğu da Eğitim Bir Sen'in hanesine yazılmalıdır”

Editör: Mustafa YILDIRIM