Futbolla yatıp futbolla kalkan bir şehrin futbolda varolma savaşını izliyoruz, tahtanın açılması transferlerin yapılması gibi şuan kısmen hallolmuş gibi gözükse de sorunların şimdilik halının altına süpürülmesi demek daha doğru olacak sanırım.

Futbolda varolma mücadelesi içerisinde sadece taraftarın bukadar çok çaba sarfettiğini görmek bizleri üzüyor. Bizim çocuklar dediğimiz çocuklarımız Tüm Türkiye'ye Fuat ÇAPA nezaretinde mücadele ruhunu  aşılamış ve saha dışında taraftar ve taraftarlar birliği mücadele ederken saha içerisinde de bizim çocuklar gerekeni söylemişlerdir. Tüm Türkiye'de siyasilerin hangi şehir olursa olsun şehrin takımlarına destek olduklarını görmekteyiz ama ne hikmetse bizim Eskişehir'de seyirci potansiyeli bukadar yüksekken siyasilerden tam olarak umduğumuzu bulmuş diyemeyiz.

Gelgelelim altyapıya  en basit tanımıyla spor kulüplerinde altyapı bu kulüplerde yer alan küçük yaştaki oyuncuları kalitatif ve kantitatif olarak A takıma yetiştirmeye ve hazırlamaya yönelik çalışan sistemsel bir süreç ve organizasyondur. Altyapıdan A takıma bir oyuncunun  gelmesi minimum 5 yılı bulmaktadır, bu süre içerisinde altyapıya sürekli kaynak aktarmak gerekmektedir. Eskişehir'de Son 10 yıl içerisinde altyapıya hangi yönetici kaynak aktardı elini kaldırsın, oysa 10 yıl içerisinde Türk futboluna Eskişehirspor altyapısının kazandırdığı birçok yetenek olmuştur. Eskişehir sporun altyapısı ile ilgili birşeyler yapmak gerek diyorsak mevcut işleyişe dokunmadan sisteme destek olmak adına iyileştirmeye gidilmesi için mutlaka kaynak bularak yardımcı olunması gerekmektedir diye düşünüyorum. Altyapının ihtiyacı olan olmazsa olmazlardan birtanesi saha eksikliğidir. Şuanda Akademi liglerine hazırlanan takımlarımız maalesef bir futbol sahasında 4 takım çalışarak hazırlanmaktadır. Evet Altyapıdaki çocuklara fırsat verilmelidir ki yeteneklerinin farkına varılsın evet “Deneyim Sahada Kazanılır” E ozaman çocuklara olabildiğince deneyim yaşatmak gerek. Şuana kadar mecburiyetten bunu yaptık gördük ki içlerinde dikkat çeken oyuncularımız var ve zaten diğer kulüplerde bunun farkına vararak hemen gelecek vadeden oyuncularımızla ilgilenmeye başladılar. Bu durumda şunu göstermektedirki Eskişehir'de altyapı çokta kötü durumda değilmiş gördükki bizimle aynı kötü şartlarda olan Karabük gençleri ile başarılı olamadı  ama aynı durum bizim için geçerli değil bizim gençlerimiz çok daha ses getirdiler bu ligte.

Bu yıl bizim için geçiş yılı olacak gibi gözüksede matematiksel olarak playofu sonuna kadar kovalamalıyız bizde bu taraftar olduğu sürece Eskişehirspor herzaman keyifveren herzaman spor platformalarında konuşulan bir şehir olacaktır diye düşünüyorum.