Ömer Duru'yu 1982 yılında tanıdım. O yıllarda Sakarya Gazetesi'nin 3. sayfa ve başyazarı olarak da yazılar yazan Mehmet Erbil amcanın rahatsızlığı üzerine yazı yazacak bir insan aramaya başlamıştı gazete yönetimi. Gazetede Kültür ve Sanat sayfası ile de uğraştığım için ustalar bu konuda da bana görev verdiler. Bende etrafımda dostlara söyledim. 
Bir gün Ali İhsan Akıskalıoğlu, beni Ömer Duru ile tanıştırarak bu işi yapabileceğini söyledi. Rahmetli Duru'yu böylece benim ustalara tanıştırdım O'nlarda gazete sahiplerine; ve böylece Ömer Duru'nun Eskişehir'de köşe yazarlığı ve sonrasında da gazetecilik serüveni başladı.
Yıllarca birlikte çalıştık Ömer Duru ile. Birlikte haberlere gittik, iyi haberlere kamuoyunda ses getiren haberlere. Yöneticileri kızdıran haberlere imzalar attık. 
Çağdaş Gazeteciler Derneği İçbatı Anadolu Bölge Şubesi'nin kurulmasında yine birlikteydik ve Duru, ilk kurucu başkan oldu. Sonraki başkanlığında da yönetim kurulu üyesi olarak görev aldım. Dernek çalışmalarında da birlikte olduk. Dernek iki kez bombalandı, ama biz vazgeçmedik ne ÇGD ilkelerinden ne de gazetecinin özgürlüğünden, emekten, demokrasiden ve barıştan.
Baskılara rağmen hem meslek hem de derneğin güzel çalışmalarına ortak olduk. 
Ruhun Şad olsun Ömer abi.....