İstanbul’da hafta sonu düzenlenen Artistik Yüzme Türkiye Kış Şampiyonası’nda Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Artistik Yüzme sporcuları büyük bir başarıya imza attılar.

İstanbul Burhan Felek Yüzme Havuzu’nda düzenlenen şampiyonada aralarında yüzme sporuna büyük yatırım yapan Fenerbahçe, Akdeniz Su Sporları gibi 7 kulüpten 50 sporcunun yarıştığı müsabakalarda Eskişehir Büyükşehir Artistik Yüzme sporcuları Eskişehir’e 4 madalya ile dönmeyi başardılar. İki gün devam eden büyük heyecan ve çekişmenin yaşandığı yarışlarda Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının tamamı sıralamaya girmeyi başardı. Junıor teknik düet kategorisinde Beren Üstün ve Feyza Durceylan ikincilik kürsüsünde, 13-15 yaş mix düet kategorisinde de Berra-Serap Özgede birincilik kürsüsünde kendilerine yer bulmayı başararak Eskişehir’e büyük gurur yaştılar.

Artistik Yüzme Antrenörleri Büşra Üstün ve Yeşim Özgede yönetiminde yarışmalara hazırlanarak katılan Feyza Durceylan, Beril Genç, Beren Üstün, Berra Özgöde, Seralp Özgede, Elif Yavuz, Alya Şenol Meyra Ege Aydın ve Elif Ceren Örüş’ten oluşan Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları yarışlar sırasında salonda bulunan izleyicilerden de büyük alkış aldı. Antrenörler Büşra Üstün ve Yeşim Özgede “Eskişehir gibi denizi olmayan bir kentte yüzmenin en zor branşlarından bir olan artistik yüzme branşında ilimizi temsil etmek hem bizim hem de sporcularımız için büyük bir heyecandı. Bu alanda bize katkılarını esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen olmak üzere kulüp yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundular.

WhatsApp Image 2021-12-27 at 14.55.47

Editör: Mustafa YILDIRIM