Ramazan başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluştur. Bunun idrakînde olarak manevîyatı yüksek olan bu ayı ruhuna yakışır bir şekilde derin heyecan ve huzurla karşılıyoruz.

Toplum olarak, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı Ramazan ayına ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan ayı, dini bakımdan taşıdığı ulvi anlamların yanı sıra sosyal açıdan da tam bir dayanışma dönemidir. Bu ay hayır ve iyilik ayıdır. Müminin paylaşarak rızkının arttığı bir aydır. Bu ay hepimiz için güzel fırsatlar sunuyor. Ruhumuzu, kalbimizi, gönlümüzü ve bedenimizi arındırmak, sükûta kavuşturmak için gayretlerde bulunmamız için müstesna bir aydır. Bu ay aynı zamanda sabrın ayıdır. Sonunda selamet vardır. 

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Ramazan Ayı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Ramazan ayı aynı zamanda her türlü kötülüklerden, günahlardan arınarak ruhumuzu bu kötü düşüncelerin esaretinden kurtardığımız ve böylece huzur bulduğumuz Allah'ın makamına her türlü gurur, kibir, hasetlerden arınarak çıktığımız şifa ayıdır.

Ramazan, nefsin terbiyesiyle birlikte, fiziki açlığın manevî doygunlukla telafi edildiği, amellerin halis niyetlerle tazelenip tahkim edildiği sabır ve tevekkül ayıdır.

Oruçlarımızın bizi terbiye etmesi ve kurtuluşumuza vesile olması temennimizdir. Sayısız güzelliklerin yaşandığı Ramazan ayını erdemli özelliklerin ruhumuza, kalbimize yerleşmesi için bir vesile olarak değerlendirmeliyiz. On bir ayın sultanı Ramazan ayının milletimize, Türk-İslâm Âlemine ve bütün insanlığa, sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Bu ayın gönüllerden gönüllere kurulan sağlam köprülerin bir harcı olmasını diliyorum. 

Bu duygularla tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını en derin duygularla kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyor, iyiliğin güzelliğin, paylaşmanın erdemine ulaşmayı temenni ediyorum. En kalbî selâm ve muhabbetlerimle.. "

Editör: Mustafa YILDIRIM