Saadet Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Mahalli idareler Başkanı Ramazan Kocaoğlu, Esgazete’yi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Ekonominin ülkenin temel gündemi haline geldiğini belirten Kocaoğlu, “Verginin kaldırılması yıllardır konuşuluyor, düşünün bir ülkenin en düşük gelir elde edilen kesiminden en yüksek kazananlarla eşit oranda vergi alınıyor, bunun bir an önce bir daha geri gelmeyecek şekilde sonlandırılması gerekiyor ve dillendirilen 3500 lira asgari ücret miktarı da oldukça yetersizdir, en az 4500 lira üzerinden müzakerelerin yapılması gerektiği kanaatindeyim.

Yeni evlenen bir çiftin evini, eşyasını, arabasını almasının imkansızlaştığını görüyoruz. Bu ekonomi anlayışıyla ekonomi giderek daha da kötüye gidecektir, hükümet değişirse algı değişirse vatandaşını düşünen insanlar yönetime gelince, üretime geçilince, ekonomi yeniden ayağa kalkacak ve gelir uçurumu da son bulacaktır.” ifadelerini kullandı.  

2 EYLÜL CADDESİ’NE KÖPRÜ YAPILABİLİR

Eskişehir yerelinde sorunları devamlı dile getirdiklerini aktaran Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trafik sorununun çözümü için önce çevre yolunun yapılması gerektiğini söylemiştik, hızlı bir şekilde Muttalıp Bozdağı’nın eteğinden 4 şerit geliş 4 şerit gidiş ve yan bağlantı yolları güçlü bir çevre yolunun yapılması gerekiyor, şehir içindeki trafik probleminin çözümü ise tramvayın trafik ile birlikte akışını sağlamak, örneğin park yapılmasın diye konan dubaların kaldırılması gerekiyor, şehir içinde kısa süreliğine da olsa insanlar park edecek yer bulabilmeli. Trafiğe kapatılan bazı yerlerin yeniden açılması gündeme gelebilir. 2 Eylül Caddesi’ne çıkabilmek için yukardan 3, 4 kilometrelik bir köprü yapılarak iki yakayı birbirine bağlayacak bir yatırım yapılabilir.” 

Editör: Mustafa YILDIRIM