Eskişehir’de Kalabak sorunu hâla giderilemedi. Bu gidişle uzunda sürecek gibi görünüyor.

ESKİ, CHP ve AK Parti İl Başkanlığı açıklama yaptı.

ESKİ Sucular Odası’nı suçluyor. İl Başkanı Recep Taşel sağduyulu davranarak hatayı kabul ediyor, ancak bundan siyası rant elde edildiği suçlamasında bulundu.

AK Parti yaptığı açıklama sonrasında suç duyurusunda bulunduğunu ve Valiliğin incelemesinin takipçisi olacağını beyan etti.

İlginçtir AK Parti’nin açıklaması gazetelerde ve birçok internet sitesinde yer almadı.

Medyanın öz eleştiri yapma vaktinin geldiği aşikârdır. Kalabak sorununu basın yayın organlarının büyük bir kısmının görmediğini biliyoruz.

Biz esgazete olarak halktan yana olmaya devam edeceğiz.

İnsan sağlığının bu kadar tehdit edildiği bir yerde gazete yöneticilerinin ve köşe yazarlarının görmezden gelmeleri utanç verici. (Tabiki bütün medyayı kastetmiyorum)

Burada suyun geç gelmesi vatandaşlar tarafından tolore edilebilir, ESKİ’nin zarara uğratılması konusu ile gerekli merciler tarafından gereken yapılarak yaraya merhem sürülmesi sağlanır.

Ancak insan sağlığı ile oynanmasının affı, izahı geri dönüşü yoktur.

Burada irdelenmesi gereken en önemli konu da budur.

Eskişehir’de konunun muhatabı bazı sivil toplum kuruluşları da sesini çıkarmıyor.

İki de bir açıklama yapan STK’lar, güç birlikleri nerede?

Bu duruma da el insaf demekten öteye gidemeyeceğiz.

Köşemin başlığındaki belirtmek istediğim konuya gelince…

Kalabak dolum tesislerinde insanların bu pandemi döneminde sıralara sokulması, kilometrelerce uzaktan oralara getirilmesine de bir an önce son verilmeli.

Son verilmiyor ise Eskişehir Valiliği bir an önce müdahale etmeli.

Madem dağıtılacak su ve damacana var, o zaman sakalar aracılığı ile evlere gönderilmeli.

Kalabak dolum tesislerindeki bu rezalet görüntüye son verilmeli…

ALGI OPERASYONU ve AK PARTİ’NİN BAŞARILI STRATEJİSİ

  

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve ekibi kamuoyu algısını kendi lehlerine çevirme konusunda oldukça başarılıydı, ta ki bugüne kadar. Bu sefer baltayı taşa vurdular.

Tabi ki bunda AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın stratejisi önemli…

Daha önce de Çalışkan’ı eleştirenler varken; “Biraz sabır Zihni beyin çalışma stratejisi farklı, zamanla göreceksiniz” demiştim.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hata ve yanlışlarda, özellikle halkı birebir ilgilendiren konulara AK Parti müdahil olunca ortadaki sorun siyasallaştırılıyor ve bu da hocaya artı yazıyordu.

Bu sefer iş değişti. AK Parti topa fazla girmedi. Bir açıklama ve suç duyurusunda bulunup kenara çekildi.

Durum böyle olunca Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in söyleyecek bir sözü kalmadı.

Dikkat ederseniz bir kelime açıklama yapmadı....

Kamuoyu algısını değiştirmeyi iyi bilen ekibi tarafından işin dışında bırakılmaya çalışılsa da Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den açıklama bekliyoruz.

5 yılda bir değiştirilmesi gereken ve 14 senedir değiştirilmeyen damacanalar konusunda, halkın sağlığı ile oynanan durumdan “Benim haberim yoktu ya da vardı” açıklamasını bekliyor bu halk.

Ayrıca geçtiğimiz yıl damacanaların değiştirilmesi için ESKİ tarafından ihaleye çıkılıp bu güne kadar ötelendiği iddiaları da var kendisinden bunun cevabını da rica edeceğiz.