Tambova, “Ne yazık ki! Güzel ve kadim şehrimiz Eskişehir, son günlerde; skandallar ve olumsuz haberlerle, kendisine ve tarihi kimliğine hiç yakışmayan olaylara maruz bırakılıyor. Gecenin bir yarısı, kız öğrenci yurduna giren bir “vatandaş” büyük bir ahlaki suç işleyerek, kamuoyunda infiale neden olmuştur. Ancak! Olayın buralara gelmesinde; ihmali bulunan, idareci ve yetkililerin kusuru da göz ardı edilemez.

Güvenliğin de olduğu idari bir binaya; gayet rahat ve engelsiz bir şekilde girebilmesi, izaha muhtaç ve kaygı verici bir durumdur. Yurtta bulunan kız öğrencilerin yaşadığı endişe ve korkuyu; duyarlı ve sorumlu yurttaşlar olarak, her birimiz hissetmiş ve bu duruma isyan etmekteyiz. Kız öğrencilerimizin maruz bırakıldığı bu çirkin olayı esefle kınıyor; failin de mutlaka hak ettiği, caydırıcı cezayı almasını bekliyoruz.

Üzülerek belirtmeliyim ki! Bu şehirde artık, kimse mutlu ve güvenli değil algısı da giderek yaygın bir kanı haline gelmektedir. Yerel ve ulusal medyada, şehrimizin; bu tür talihsiz haberlerle anılması üzüntü vericidir. Kentin bazı seçilmişleri de yakın geçmişte; ulusal basının, olumsuz haberlerine konu olmuş ve Eskişehir adına kötü bir imaj sergilemişlerdir. Yönetilebildiğin ölçüde iyisin düşüncesinden hareketle, maalesef; Eskişehir’in bu günkü vaziyetinin özeti de “yöneticilerin, kaderindir” durumundan ibarettir.” 

Editör: Mustafa YILDIRIM