İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyeleri Seyitgazi yolunda yaşanan trafik kazalarına dikkat çekmek  ve yol sorununun çözümü için bir basın açıklaması yaptı. Seyitgazi Eskişehir yolu üzerinde yapılan açıklamada İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Orkun Kılıç, yol tutuşunun çok düşük seviyede olduğu, bölünmüş olmayan bu yolun kazalara davetiye çıkardığının altını çizen Kılıç “Bilindiği üzere Eskişehir’de artık Alpu yoluyla birlikte ölüm yolu olarak adlandırılan Eskişehir - Seyitgazi yolu, Eskişehir’i Afyon ve güney illere bağlayan; bölgedeki okullarda çalışan öğretmenlerin, resmî kurumlardaki memurların ve 3 binden fazla işçinin iş yolu olması sebebiyle, binlerce araç geçişinin olduğu çok önemli bir yoldur. Ne yazık ki yol tutuşunun çok düşük seviyede olduğu, bölünmüş olmayan bu yol, seçim dönemlerinde siyasiler tarafından birçok kez vaat konusu olmuş, fakat yıllardır iyileştirme yapılmamıştır. 14 Aralık Pazartesi günü üzerinde bulunduğumuz bu yolda, hatalı sollamadan kaynaklı bir trafik kazası yaşanmış; iki vatandaşımız hayatını kaybetmiş, iki vatandaşımız da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Hemen bir gün sonrasında ise bir traktör ve servis aracının çarpıştığı kazada, traktör sürücüsü ağır yaralanmıştır. Son 11 yılda meydana gelen 815 kazada, 1362 kişi yaralanırken 30’dan fazla insan da hayatını kaybetmiştir. Şimdi biz bu rakamlardan sonra tüm yetkililere soruyoruz

BU YOLUN SONU NEREYE GİDİYOR?!

İnşaat Mühendisleri Odası olarak geçtiğimiz aylarda Seyitgazi yolu, Alpu yolu ve çevre yolunun bu içler acısı durumunu Eskişehir Valisi’ne yaptığımız ziyarette iletmiştik. Bugün tekrar Eskişehirlilerin oylarıyla seçilmiş tüm milletvekillerine, konuyla ilgili kamu kurumlarına sesleniyoruz; Seyitgazi yolunu bir an önce bölünmüş yol yaparak iyileştirin!

Vatandaşlarımızın can güvenliği için lütfen vaatlerinizi yerine getirin! Bu sorun siyaset üstü bir meseledir ve insan hayatının siyaseti olamaz! Vatandaşlarımızın artık bu yolda hayatlarını kaybetmesini istemiyoruz, bu kazaların artık son bulmasını istiyoruz! Bu konuyla ilgili başlatılan imza kampanyasına, tüm vatandaşlarımızın katılmasını bekliyoruz. Çünkü insanların hayatlarının söz konusu olduğu bu önemli konuyu sen ben olarak değil ancak biz olarak çözebiliriz. Seyitgazi yolunda bir can kaybına daha tahammülümüz yok! Bu konunun takipçisi olacağımızı ve verilen sözler yerine getirilene kadar bu konuyu gündemde tutacağımızı tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bu yolun sonunun ölüme değil, hayata çıkmasını istiyoruz”dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM