2022 senesinde boşanma davası ve Avukat ücreti alt sınırı düzenli bir şekilde belirlenmiştir. Boşanma davalarında avukatın Resmi Gazete ‘de yayımlanan bu asgari miktar altında avukatlık yapması söz konusu değildir.

Avukatlık ücreti her baroda farklı bir şekilde belirtilmiştir. Türkiye Barolar Birliği tarafından resmi olarak yayımlanan gazetede bildirilen avukatlık asgari ücret tarifesinin bir öneri olduğu biliniyor. Ancak avukatlar bu ücretin altında kendi inisiyatiflerini kullanarak da çalışmaları söz konusudur. Bursa avukat hizmetlerinden yararlanarak çok daha kolay ve sorunsuz bir şekilde boşanma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Anlaşmalı boşanma ile birlikte çiftler pek çok konuda ortak bir karar alırlar. Bu şekilde boşanma işlemi daha sağlıklı olur. 

Avukatlar Ve Baroları

Avukatların mensup oldukları barolar tarafından da her yıl tavsiye niteliğinde bir avukatlık ücreti belirlenir. Bu tarife ile avukatların hangi dava türü için ne kadar ücreti istemeleri gerektiğine dair bir önerme yer alır. Fakat Boşanma davalarında avukatın mensubu olduğu Baro tarafından belirlenen bu tarifeye uyma zorunluluğu gibi bir durum söz konusu değildir. Buna bağlı olarak boşanma davalarında avukatın belirtilen ücretin altında tarifeyi kabul etmesi de onun kendi tercihi olmaktadır. 

Anlaşmalı Ve Çekişmeli Boşanma Davaları Ücretleri Nelerdir?

Anlaşmalı boşanma davaları ve çekişmeli boşanma davaları ücretlerinde de farklılık gösterilebiliyor. Anlaşmalı boşanma davası ücreti farklı bir şekilde belirlenmiş iken, çekişmeli boşanma davası ücreti farklı bir şekilde  belirlenmiştir. Daha önceden de belirtildiği gibi bu ücretler tavsiye niteliğindedir. Barolar ve avukatlar bu ücretlere uymak zorunda değildir.

Mensubu olduğu Baro tarafından yayınlanan bu tavsiyeler yalnızca olması gereken fiyatlardır. Türkiye Barolar Birliği tarafından yayınlanmış olan ücretin altında avukatlık hizmeti vermek yasal bir durum değildir. Boşanma avukatı ücreti bu şekilde belirlenmiştir. Avukatlar istedikleri zaman davalara farklı fiyatlar isteyebilir. Ancak bu pek de yasal olan bir durum değildir. 

Avukatlık Ücreti Nedir? Nasıl Belirlenir?

Avukatlık ücreti nasıl ve neye göre belirlenir sorusu merak edilen bir sorudur. Avukatlık serbest bir meslek olması nedeniyle her alacağı ücreti kendisi belirleyebilir. Avukatın takdir etmesi sebebiyle boşanma davasında Avukat ücreti herkeste değişkenlik gösterebiliyor. Boşanma davalarında Avukat ücreti belirlenmesindeki temel faktör avukatın boşanma için harcayacağı efor, emek ve mesai saatidir. Bursa barosu tarafından belirtilmiş olan avukatlık ücretleri boşanma seyrine göre farklılık gösteriyor. Uzayan bir davada avukatlık ücretleri daha fazla olabiliyor. Kişiler anlaşmalı ya da çekişmeli bir şekilde boşanabiliyorlar. 

 Bursa boşanma avukatı tutarak boşanmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Boşanmalar çiftler arasın da uyuşmazlık, anlaşmazlık, birbirilerini çekememe, sadakatsizlik, mal bölüşümünde sorun çıkması gibi evlilik temelinin sarsılması nedenleri ile çiftler boşanmaya karar verebilirler.

Editör: Mustafa YILDIRIM