HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – ESKİŞEHİR

Eskişehir ve Bozüyük Rotary Kulüpleri’nin ‘Büyük Taarruz’ konulu konferansı, izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Rotary 2430. bölge, 11. Gruptan sorumlu Guvernör Yardımcısı Taner Alkara başkanlığında, Eskişehir ve Bozüyük Rotary Kulüpleri; intercity gerçekleştirerek ‘Büyük Taarruz’ konusuna kendini adamış, araştırmacı yazar Osman Kutlu’yu ağırladılar.

Eskişehir’de bir otelde düzenlenen ‘Büyük Taarruz’ konulu konferansa, tatil ayı olmasına rağmen katılım yoğun oldu. Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü Başkanı M.Cem Alaybeyoğlu, Eskişehir Rotary Kulübü Başkanı Çağdaş Sermet, Eskişehir Gordion Rotary Kulübü Başkanı Mesut Akavioğlu, Eskişehir Yazılıkaya Rotary Kulübü Başkanı Ceyhan Kükrer, Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulübü Başkanı Serkan Kavalcıoğlu, Bozüyük Rotary Kulübü Başkanı İsmail Bakkalcıoğlu ve üyeler eşleriyle birlikte konferansa katıldılar ve konferansı ilgi ile dinlediler.

Araştırmacı yazar Osman Kutlu konferans da yaptığı konuşmasında, ‘’Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olan Büyük Taarruzun önemini anlatmak bu konuda bilinmeyenleri öğretmek amacıyla 12 yıl önce Büyük Taarruzla ilgili çalışmalara başladım. Bu süreç içerisinde 100’ e yakın şehit mezarı ortaya çıkardık. Bu süreçte yine toplumdaki farkındalığı arttırabilmek adına, her bir şehit mezarından ayrı ayrı olmak üzere gittiğimiz her noktadan şehit toprakları aldık. Bu toprakları bu şişelere doldurduk.  Gittiğimiz yerlerde halkımıza, bu şehit toprağını şehidin kendi mezarına iade etmek gibi bir görevle ortaya koyduk. Oldukça ilgi çeken çalışmalardan biri oldu. 5 yıl süren araştırmalarım sonunda edindiğim bilgileri bir araya getirerek ‘Adım Adım Büyük Taarruz’ adlı örnek bir kitap çıkardım. Bu sene özellikle 100. yıl için, çok daha özel bir takım çalışmalarımız olacak. Bisiklet grubunun yanında ayrı bir yürüyüş ekibi de oluşturduk. Ordumuzun 100 yıl önce ayak bastığı yerlerde; tam 100 yıl sonra hemen hemen aynı dakikalarda, onların ayak izlerine basarak toplam 440 kilometre yürüyeceğiz. Büyük Taarruza bu kadar önem vermemizin birinci sebebi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temel taşı olmasıdır’’ dedi.

Programın bitiminde; araştırmacı yazar Osman Kutlu, kitabını Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü Başkanı M. Cem Alaybeyoğlu’na takdim etti. Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü Başkanı M. Cem Alaybeyoğlu, ‘’Araştırmacı yazar Osman Kutlu’ ya sunum için teşekkür ederim.  Osman Kutlu adına 10 adet fidan dikeceğiz ve belgesini de kendilerine takdim edeceğiz’’ dedi.

-----------------------------------------------------------------

Editör: Mustafa YILDIRIM