CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 28 Ocak’ta Konya Akşehir’de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek “Büyük Yörük Türkmen Buluşması” öncesi Eskişehir’de Yörük ve Türkmen dernek ve vakıflarının yönetici ve temsilcileriyle bir araya geldi. Çakırözer ve beraberindeki heyet Eskişehir’deki Yörük ve Türkmenleri Akşehir’de yapılacak Büyük Yörük Türkmen Buluşması’na davet etti.

BÜYÜK YÖRÜK TÜRMEN BULUŞMASINA DAVET

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı Eskişehir’deki Yörük ve Türkmen dernekleri yönetici ve temsilcileriyle buluştu. Eskişehir Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Muammer Toykar ve Türk Dünyası Platformu Başkanı Oral Buyuksarı’nın ev sahipliğinde Ertugrulgazi Federasyonu ve Yunus Emre Federasyonu’na bağlı dernek başkanları ve yörük türkmen camiasının kanaat önderlerinin katıldığı buluşmada Çakırözer ve beraberindeki heyet dernek ve vakıf yöneticilerini dinledi, gündemi değerlendirdi.

“TÜRK KÜLTÜRÜNÜN VAZGEÇİLMEZİ”

Çakırözer ve beraberindeki heyet ardından Eskişehir’deki yörük ve türkmenleri, Yörük Türkmen vakıf, dernek, federasyon ve konfederasyon temsilcilerinden oluşan ‘Yörük Türkmen Masası'nın organize ettiği ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 28 Ocak’ta Konya Akşehir’de gerçekleştirecek Büyük Yörük Türkmen Buluşması’na davet etti.  Çakırözer, “ Eskişehirimizde ve Türkiye’nin dört bir yanında yörük ve türkmenlerimiz 28 Ocak’ta Akşehir’de Büyük Yörük Türkmen Bulaşması’nda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek. Eskişehir’deki Yörük ve Türkmenlerimizi bu buluşmaya davet ediyoruz. Yörük ve Türkmenler, yörük ve türkmen kültürü yüzyıllardır Türk kültürünün vazgeçilmezi. İnanıyorum ki CHP iktidarında, millet ittifakı iktidarında Yörük ve Türkmen kültürü hak ettiği değeri görecek” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM