30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yıldönümünde, Büyük Zaferin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurtuluş savaşımızın aziz komutanlarını şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusunun işgalci güçleri Anadolu’dan çıkararak özgür ve bağımsız bir ulus olmamızı sağlayan Büyük Taarruz Başkomutanlık Meydan Savaşının 100. Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz.

30 Ağustos 1922, emperyalist devletlerin himayesinde Anadolu’yu işgal eden Yunan ordusunun kesin olarak bozguna uğratıldığı, Anadolu’da bağımsızlık ve özgürlük güneşinin doğduğu gündür.

26 Ağustos 1922’de başlayan 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile sonuçlanan askeri başarı tarihimize altın harflerle kazılmıştır. Bu zaferin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştır.

Aradan geçen 100 yılın sonunda ise önemli sorunlarla karşı karşıyayız. Laik yönetim anlayışından uzaklaşılmasını asla kabul etmiyoruz. Toplumu kutuplaştıran, birlik ve beraberliğimizi zedeleyen uygulamalara karşı çıkıyoruz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, Büyük Zaferin 100. yıldönümünde, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatma konusundaki kararlılığımızı kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.

Büyük Zaferin 100.Yıldönümünde duyarlı Eskişehirlileri bayraklarıyla 30 Ağustos Salı günü saat 9:30’da Vilayet Meydanında yapılacak olan törene davet ediyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM