Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle şu mesajı yayınladı; “Bir ülkenin demokratik, çağdaş ve gelişmiş sayılmasının en önemli kriterlerinden biri, engelli vatandaşlarına gösterdiği ilgidir. Elbette, sözde kalan, nutuklarda, söylenmiş sözlerde, verilmiş ama hiçbir zaman tutulmamış vaatlerde kalan ilgiden söz etmiyorum.

Bir ülke, engelli vatandaşlarına, diğer vatandaşlarına verdiği hizmetlerin yanı sıra, onların dezavantajlarından kaynaklanan sorunlarını ortadan kaldıracak her türlü hizmeti ve kolaylığı da sağlamakla yükümlüdür. 21. yüzyılın dünyasında, insan haklarının en önemli fonksiyonlarından biri engelli kişilerin, sosyal hayata hem fiziki olarak, hem de moral olarak katılmalarını sağlamaktır.

Unutulmamalıdır ki,

Her birey bir engelli adayıdır. Bir hastalık, bir kaza ya da farklı bir olumsuzluk bizi engelli bir birey haline getirebilir.O nedenle, empati kurmayı ve hayatı ona göre şekillendirmeyi asla göz ardı etmemeliyiz.

Eskişehir’de, Anadolu Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptığım dönemden bu yana engelliler için birçok ilke imza attık. Büyükşehir Belediyesi olarak da, sizlerin taleplerini, görüşlerini, ihtiyaçlarını dinleyerek ve dünyanın dört bir yanındaki yenilikleri takip ederek Engelsiz Eskişehir için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle, engelli tüm vatandaşlarımızı ve ailelerini bir kere daha sevgi ve saygıyla selamlıyor, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman ve her yerde onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM