AK Parti’de son günlerde yaşanan görevden alma ve yer değiştirmelere ilişkin AK Parti il yönetim kurulu üyesi Hasan Karaca için yürütme kurulu içinde başka bir görevlendirmede bulunduklarını anlatan Çalışkan, bizde darılma küsme olmaz, 5 yıldır aynı görevi yürüten arkadaşlarımız var, onlarda bir yorgunluk oluşmuş olabilir, bu nedenle zaman zaman parti içinde yer değiştirmeler, görev değiştirmeler olabilir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Yasın Sarı hakkında ise, “O bizim kardeşimiz” diye konuşan Çalışkan, partinin kadın ve gençlik kollarının yan kademeler olduğunu, onlar üzerindeki yetkilendirme yetkisinin ise; genel merkeze ait olduğunu belirtti. Çalışkan, şöyle konuştu: “Parti içindeki bayrak yarışı içinde zaman zaman kan değişimi yaşanabilir. Yasin’in nişan yüzüklerini ben taktım, düğününe de şehir dışında olduğum için katılamadım ancak vekillerimiz, A takımımız oradaydı. Bizim kendi içimizde kavgalar olmaz, bu bir görev değişimidir sadece. Yasin bugün gençlik kollarındaki görevini tamamlamış olabilir, ancak yarın ana kademede başka bir görevde yer alacaktır. Biz gençlik kollarımızı çok önemseriz, çünkü görevdeyken tecrübe kazanırlar, örneğin; yürütme kurulunu oluştururken onlara öncelik veririz.”

MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY OLACAK MI?

Genel seçimlerde milletvekilliği için aday olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Çalışkan, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız aday ol derse oluruz, belediye başkanlığına aday ol derse yine oluruz, il başkanlığına da biz talip olmadık, bir gün gelip bize bu görevi verdiler, biz de kabul ettik. Başka bir görev verirlerse yine kabul ederiz.” Kavgacı siyaset dilinin artık bırakılması gerektiğini ifade eden Çalışkan, “Biz son yıllarda sürekli parmak sallayan konumuna geldik, ancak artık anlayış değişti. Seçmen artık kavga eden siyaset istemiyor, çözüm üreten, daha pozitif politikalar yürüten insanları istiyor. Küskünlerin yanına gittim defalarca, bence siyaset böyle birleştirici olmalı.” diye konuştu.

SİYASET YENİLENMELİ

Yönetimde oldukları süre boyunca kente yeni siyasi figürler kazandırdıklarını aktaran Çalışkan, “Eskişehir’in önde gelen isimlerinden, önemli ailelerinden kişileri yönetimimize kattık ve onların siyasette tecrübe edinmelerine yol açtık. Artık, -kendimi de dahil ederek söylüyorum- siyasi partilerin yönetimlerine yeni isimler gelmeli” dedi.

KESİKBAŞ VE KÜPELİ ADAY MI?

Milletvekilliği ve belediye başkan adaylığı için isimleri dillendirilen ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve EOSB Başkanı Nadir Küpeli’nin adaylık konusunda, AK Parti ile bir teması olmadığını belirten AK Parti İl Başkanı, “Biz teşkilat içindeki üyelerimizin bu tür görevlerde olmasını daha değerli buluruz, dışardan gelen insanlarla ilgili takdir ise Cumhurbaşkanımızdır.” şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR MU?

Trabzonspor ile Eskişehirspor’un yaşadığı sorunla ilgili konunun takipçisi olduklarını vurgulayan Başkan Çalışkan, Eskişehirspor’un meselelerine hassasiyetle eğildiklerini Trabzonspor konusundaki çözümle ilgili de ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını kaydetti.

KÖKSAL ÇÖZÜMÜ SENDİKA GENEL MERKEZİ VASITASIYLA ARAMALI

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal’ın Eskişehir’de sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara ilişkin; “Keyfi uygulamalar yapan idareciler var, odadan kovulan yüzlerce sağlık çalışanı var ve buna sessiz kalan AK Parti iktidarındaki milletvekillerinin birbirleri ile küs olmasından kaynaklanan siyasi boşluktan kaynaklanan idarecilerin azgınlığı var” açıklamasını doğru bulmadığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Çalışkan, “Sendika başkanımız meramını, sorununu, sendikanın genel merkezi vasıtası ile rahatlıkla bakanımıza iletebilir”dedi.

YERLİ VE MİLLİ LOKOMOTİFLER BURADA ÜRETİLECEK

Son olarak Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Eskişehir temaslarını değerlendiren Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Seyitgazi Kırka yoluna başlayacağız, son hız devam edeceğiz, 1 Ekim itibari ile Sarıcakaya’nın 15 kilometrelik, Alpu’nun ise ilk 5 kilometrelik yolu açılacak. Ölümlerin, yaşanan kazaların önüne geçebilmek için acilen Seyitgazi Kırka yolu bir an önce tamamlanacak. Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu ve Eskişehir-Sakarılıca-Mihalgazi yolu yapımlarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. TÜRASAŞ’ta yapılan çalışmalarla; hızlı trenin motorları da burada üretilecek, yerli ve milli yük taşıyan lokomotifler ve yangın söndürme seti de yine burada yapılacak.”

Editör: Mustafa YILDIRIM