Odunpazarı Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına Yürütme Kurulu Üyesi Oytun Gökten Seyitgazi yolu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; " Bildiğiniz üzere  geçtiğimiz gün Seyitgazi yolunda hatalı sollamadan kaynaklı meydana gelen trafik kazasında iki vatandaşımız hayatını kaybetti, iki vatandaşımız da ağır yaralı olarak hastanede tedavi görüyor. Hemen bir gün sonrasında ise bir traktör ve servis aracının çarpıştığı kazada traktör sürücüsü ağır yaralandı. Aynı yolda geçtiğimiz dönemde de onlarca trafik kazası meydana gelmiş, maalesef can kayıpları ve yaralanmalarla sonuçlanmıştı. Öncelikle kazalarda kaybettiğimiz vatandaşlara  allahtan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim, gerçekten çok üzücü.

     Eskişehir’de artık Alpu yoluyla birlikte ölüm yolu olarak adlandırılan Seyitgazi yolu Eskişehir’i Afyon ve güney illere bağlayan  ve bölgedeki okullarda çalışan öğretmenlerin, resmî kurumlardaki memurların ve 3 binden fazla işçinin iş yolu olması sebebiyle binlerce araç geçişinin olduğu bir yoldur. Yol tutuşunun çok düşük seviyede olduğu ve bölünmüş olmayan bu yol seçim dönemlerinde siyasiler tarafından bir çok kez vaat konusu olmuş fakat yıllardır iyileştirme yapılmadığı için bir çok vatandaşımızın ve ailenin canımı yakmıştır.

     Odunpazarı Kent Konseyi olarak Seyitgazi yolu, Alpu yolu ve çevre yolunun bu içler acısı durumunu Eskişehir Valisi’ne yaptığımız ziyarette de iletmiştik. Bugün tekrar  Eskişehirlilerin oylarıyla seçilmiş tüm milletvekillerine, konuyla ilgili kamu kurumlarına sesleniyoruz; Seyitgazi yolunu bir an önce bölünmüş yol yaparak iyileştirin vatandaşlarımızın can güvenliği için lütfen vaatlerinizi yerine getirin. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir, insan hayatının siyaseti olmaz ! Vatandaşlarımızın artık bu yolda hayatlarını kaybetmesini istemiyoruz, bu kazaların artık son bulmasını istiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız ve verilen sözlerin yerine getirilene kadar bu konuyu gündemde tutacağız. Seyitgazi yolunda bir can kaybına daha tahammülümüz yok!"

Editör: Mustafa YILDIRIM