Eskişehir ADD Şube Başkanı Azmi Kerman Çanakkale Deniz Savaşı’nın 107. Yıldönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; “18 Mart, Çanakkale Deniz Savaşı’nın 107. yıldönümüdür. Başta Fransa ve İngiltere olmak üzere emperyalist devletlerin 18 Mart 1915 tarihinde düzenledikleri deniz saldırısı kahramanca bir direnişle yok edilmiştir. Eğer bugün başı dik, özgürce yaşayabiliyorsak bunun nedenini 107 yıl önce Büyük Atatürk’ün önderliğinde verilen onurlu mücadelede aramak gerekir.

Çanakkale’de verilen ölüm kalım savaşı sonunda emperyalist güçlerin tüm planları bozulurken Türk Ulusu’nun bağımsızlık iradesi de tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir. Ülkemizin sömürge yapılamayacağı bir kez daha kanıtlanmıştır.

Çanakkale Savaşları dünyadaki ezilen uluslara örnek olurken, emperyalist devletlere karşı verilen bağımsızlık savaşlarının da özünü oluşturmuştur. Çanakkale Savaşları’nın ülkemiz açısından önemli bir yeri de bütün dünyanın kısa bir süre sonra büyük kahraman Atatürk ile tanışacak olmasıdır.

Günümüzde Çanakkale Zaferi’ni Atatürk’ü yok sayarak anlatmak isteyen sahte çevreler ve bazı tarihçiler vardır. Bunlar Atatürk’ün bu kutsal savaştaki rolünü inkar ederek veya küçülterek tarihi kirletmektedirler. Aylarca süren Çanakkale Savaşı’nı sadece bir güne indirerek Mustafa Kemal adını küçültmek gibi nafile bir çabayı inatla sürdürmektedirler. Ama başaramayacaklardır çünkü Türk Milleti gerçekleri bilmektedir. Bu zaferi Atatürk olmadan düşünmek bir ihanettir.

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde bir kere daha haykırıyoruz; dış düşmanlar ve yerli işbirlikçileri şunu iyi bilsinler, Türk Ulusu Çanakkale’de olduğu gibi, bugün de ülkemizin üzerinde oynanan oyunlara asla izin vermeyecektir. Her koşulda laik, demokratik Cumhuriyetimize sahip çıkacaktır. Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, onları minnetle anıyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM