Türk Eğitim Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Kamuran Arıkan Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde şu açıklamayı yaptı; “Türk tarih boyunca özgür yaşamış,esareti kabul etmemiş  yüce bir millettir. Dün karşısındaki binlerce  Çinliyi düşünmeden sadece özgürlüğü için Çin’e akın eden Kürşad ve 40 atlısının yaptığını , torunları 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’de yedi düvele ve tüm emperyalistlere bir daha göstermiştir. Dünyaya yüksek sesle demiştir ki “Türk’ü esir alamazsınız.”

Çanakkale Zaferi Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan ayağa yenileyen stratejik bir diriliştir.

Çanakkale adına destanlar yazılan, anaların ağıt, genç kızların türkü yaktıkları yerdir.

Çanakkale  istiklalimiz ve istikbalimiz için bir gül bahçesine düşer gibi toprağa giren tüm şehitlerin mekanıdır.

Çanakkale çeliğin,iman gücüne yenildiği yerdir.

Çanakkale Metrekareye 6 bin merminin düştüğü mahşer yeridir.

Çanakkale, Conkbayırı, Arıburnu ve Anafartalar'da öne çıkan Mustafa Kemal’dir

Çanakkale dirilişi, Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan , bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir ibret ve ihtar vesikasıdır.

Çanakkale zaferinin 107. Yıl dönümü dolaysıyla  iç ve dış düşmanlara şunu tekrar hatırlatmak isteriz. Türklerde her zaman 57. Alay hazırdır. 57. Alaydan biride Türk Eğitim Sendir.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümünde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM