Eskişehir kent merkezindeki şebeke suyunun koktuğuna ilişkin yoğun şikâyetler aldıklarını belirten Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal“Eskişehirli tüketiciler de musluklarından akan suyu içmek istiyor”  dedi. Tüketicilerin; Eskişehir şebeke suyuna ödedikleri son bir aylık ücretleri; 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 4. maddesi gereği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından tüketicilere iade edilmesi gerektiğini kaydeden Bakal, kendisinin bugün müracaat edeceğini kaydetti.

 Genel Başkan Süleyman Bakal konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: Eskişehir kent merkezinde içme suyu şebekesinden akan su son haftalarda kokmaya başladı.

Tüketiciler içemedikleri şebeke suyunu kullanma suyu olarak da tüketmekte zorlanmaktadır. Mutfakların, evlerin içinin dahi kokmaya başladığına ilişkin yoğun şikâyetler almaktayız. Eskişehirli tüketiciler konudan rahatsızlık duymaktadırlar. Tüketiciler şebeke suyunu kullandıklarında bulundukları mekânları havalandırmak zorunda kalmaktadır.

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi varlık sebeplerinden olan, içilebilir su temini görevini yerine getirmemektedir. Yaşanabilir kentin en önemli göstergesi; musluklarından akan suyun içilmesidir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi musluklardan tüketicinin içemediği, kullanmaktan memnun olmadığı suyu akıtarak tüketici mecburiyetini istismar etmektedir.

Ülke genelinde insani tüketim amaçlı içme ve kullanma sularını denetleyen kamu otoritesi Eskişehir şebeke suyundaki kokunun sebebini en kısa zamanda bulmalı ve açıklamalıdır.”

 

 

Editör: TE Bilişim