Chandler ceviz fidanı, Türkiye’nin her yerinde yetişebilen, aynı zamanda tercih edilebilecek en verimli ceviz ağacı türüdür. Amerikan menşeili çetnır cinsi aşılı ceviz fidanı türünün meyve değeri de yüksektir.

Chandler Ceviz Fidanı Özellikleri

Günümüzde dünyanın en verimli ceviz fidanlarından birisi olarak birinen Chandler ceviz fidanı, halk arasında Cetnır cevizi olarak ta bilinmektedir. Bazı bölgelerde Amerikan cevizi olarak bilinen bu ceviz fidanı, aynı zamanda en çok tercih edilen ağaç türlerinden biridir. Don olaylarından az etkilenen bir ceviz ağacı türü olan Chandler ceviz fidanı, yerli cevizlerden daha geç açmaktadır. Bundan dolayı don olaylarından etkilenmeyen ağaç, firmamızın en çok sattığı ağaç türlerinden biridir.

Yerli cevizlere oranla daha fazla ceviz veren fidan, ortalama 7-8 metre arasındadır. Özellikle birkaç yıl sonra daha fazla meyve veren ağaç, 20 kiloya kadar ceviz verebilir. Salkımında 8-12 arasında ceviz olan ağacın cevizleri ince kabukludur. İçi parçalanmadan çıkan ceviz, oldukça verimlidir. İklim olarakta Türkiye iklimine ayak uydurabilen ceviz fidanı türlerindendir. Hemen her bölgede rahatlıkla yetiştirilebilir. Bundan dolayı nerede yaşarsanız yaşayın bizimle iletişime geçerek sipariş verebilirsiniz. Sizde bugün chandler ceviz fidanı dikerek dönüm başına devletten 400 TL hibe desteği alabilirsiniz. Bunun için aldığınız fidanının mavi sertifikalı olması gerekmektedir.

Chandler Ceviz Fidanı Nasıl Dikilir?

Chandler ceviz fidanı dikmek için ortalama 5-7 metre arasında mesafe koymak gerekmektedir. Fidan dikmeden önce dikilecek alana işaret koyarak yerlerini belirleyebilirsiniz. Açık köklü ceviz fidanı için yaklaşık 60-65 cm derinlik kazmak gerekmektedir. Dikilecek olan fidanın köklerinde ezilme veya çürüme varsa buralar kesilmelidir. Fidanın aşı kısmı mutlaka toprağın üzerinde olmalıdır. Bununla birlikte fidan dik bir araziye dikilmesinde yarar var. Daha sonra köklerin üstünü toprakla kapatıp ezin. Personellerimiz size bu konuda detaylı bilgi verecektir. Detaylı bilgi için mutlaka Kapıdağ Fidancılık web sitesi https://www.cevizfidani1.com/ adresini ziyaret ediniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM