CHP il Başkanı Abdülkadir Adar Parti İl Binası’nda düzenlen Pazar toplantısında, gazetecilere özel açıklamalarda bulundu. Adar, iptal edilen İstanbul seçimleri sonrasında YSK’nın 250 sayfalık iptal gerekçesini eleştirdi ve kent gündemini meşgul eden kömürlü termik santral hakkında konuştu.

250 sayfalık gerekçeli raporun yalnızca 12 sayfasında iptal gerekçesinin anlatıldığını belirten adar, “Adeta dağ fare doğurmuştur” dedi. İstanbul seçimlerinin iptalinin hukuksuzluğuna dikkat çeken Adar, İmamoğlu seçim kampanyasına Eskişehir il örgütü olarak tam destek verdiklerini belirterek, seçim sürecinde de İstanbul’da olacaklarını söyledi. Önümüzdeki 23 Haziran seçimlerinde sağduyulu seçmenlerin hakkı olan mazbatayı İmamoğlu’na teslim edeceklerine inandığını belirten İl Başkanı Adar, Ekrem İmamoğlu’nun görevde bulunduğu çok kısa sürede dahi önemli hizmetlere imza attığını ifade etti. İstanbul’da hak mağduriyeti sonrasında halkın doğal bir ittifak oluşturarak İmamoğlu’na destek verdiklerini dile getiren CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar bayram öncesi Ramazan ayında ve bayram sonrasında seçim kampanyası düzenleyerek, hedefe 23 Haziran’da varacaklarını ifade etti. Tüm il örgütlerinin maddi manevi bu kampanyaya dâhil olduğunu söyleyen adar, kendilerinin de bu süreçte etkin bir şekilde destek çalışmalarına katılacaklarını belirtti. İstanbullu seçmenlerin hiç bir kabahati olmadığını sandık kurulu başkanlarının bahane edilerek seçimlerin iptal edilerek insanların haklarının ihlal edildiğini ifade eden Adar, özellikle tatil dönemine denk getirilen seçimlerde iptal edilen rezervasyonların halkın bu konudaki duyarlılığını gösterdiğini vurguladı

YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLSÜN

Daha sonra kömürlü termik santralde sondaj çalışmalarının başlamasını eleştiren Adar, 2 ay önce bunun yapılmayacağının sözünü veren iktidar temsilcilerinin sözlerinde durmayarak, Eskişehir’i seçim sonrasında cezalandırdığını öne sürdü. Coğrafi ürün işareti olan dünyada tek Eskişehir’de bu termik santralin kurulacağı alanda termik santralin kurulmak istendiğini hatırlatan Adar, maden mühendislerinin de buradan çıkarılacak kömürün enerjisinin çok düşük olduğuna dikkat çektiklerini belirtti. Adar, “Yanlıştan bir an önce dönülmesini bekliyoruz ve tüm siyasi partilerin bu konuda bize destek vermeleri için çalışmalarımıza hız vereceğiz” şeklinde konuştu.