CHP İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Eskişehir İl yönetimi olarak, köy ve ilçe Muhtarlarına yapılan ziyaretlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.                                                                      

Özkar, CHP Eskişehir İl Yönetim Kurulu’nun,  ilçe ve kırsalda muhtarlık gezilerine devam ettiğini dile getirerek, 20 Şubat 2016 tarihinde Mihalıççık ve Alpu İlçeleri, Beylikova, Bozan muhtarlıkları ziyaret eden CHP İlçe örgütlerinin, yurttaşlarla bir araya gelerek, bölgede yaşanılan merkezi ve yerel sorunları yerinde dinleyerek, notlar aldıklarını anlattı. “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından çözümlenebilecek konular hakkında sorunlar, anında belediyemizin ilgili birimlerine ulaştırılmıştır” diyen Özkar, 24 Şubat 2016 Çarşamba günü akşam saatlerinde Sarıcakaya ve Mihalgazi İlçelerini ziyaret ettiklerini ifade etti.

 Özkar, yapılan gezilerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Sarıcakaya İlçe Başkanımız Sema Yavuz ve Mihalgazi İlçe Başkanımız Mehmet Kahya, katılımı oldukça yüksek olan bir kahve toplantısı düzenleyerek, Sarıcakaya ve Mihalgazi halkına hitap etme ve yörenin sorunlarını dinlememize ve CHP’nin düşüncelerini kendilerine aktarmamıza fırsat sağladı.

 27 Şubat 2016 Cumartesi günü gerçekleşen Sivrihisar, Kaymaz, Dümrek, Aşağı Kepen, Nasrettin Hoca gezilerinde parti örgütlerimizle ve yurttaşlarımızla buluştuk. Oldukça verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmaya Sivrihisar İlçe Başkanlarımız Mustafa Cesur da eşlik etti.”

TARIM ve HAYVANCILIK İFLAS ETMİŞ

CHP İl Yönetim Kurulu olarak yaptıkları ziyaretlerde öne çıkan yerel ve ulusal sorunlarla ilgili bilgi veren Özkar, tarım ve hayvancılık iflas etmiş durumda olduğunu aktararak, “Tarımda üretim girdi fiyatları yüksek, ürün fiyatları son üç yıldır aynı seviyede. Yine aynı şekilde yem fiyatları artarken süt fiyatları geriledi ve tarım hayvancılık can çekişme noktasındadır. İşsizlik ve geçim sıkıntısı nedeniyle ilçe ve köy nüfusları hızla gerilerken, ilçe ve köylerde emekli ve üretemeyen yaşlılar kalmaktadır”  dedi.

MİHALIÇÇIK HALKI AKP’DEN UMUDUNU KESTİ

Beypazarı’ndaki yolun yapılmadığını anlatan Özkar, “Yol yapmakla övünen AKP hükümeti Mihalıççık, Beypazarı arasındaki 18 km’lik yolu yapamamaktadır. Mihalıççık, bu yol yapıldığında, tur organizasyon şirketlerinin Beypazarı geçiş güzergahında yer alabilecektir. Kısa vadede Beypazarı turizm potansiyelinden uğrak yeri niteliğinde yararlanırken, orta ve uzun vadede, doğal güzellikleri ve doğa sporları anlamında kamp konaklamalı ve gece pansiyon konaklamalı bir konuma gelebilecek ve turizmden ciddi şekilde gelirler elde edebilecektir. AKP hükümetinden umudunu kesen Mihalıççık halkı bu hizmeti Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden beklemek zorunda kaldı” dedi. 


SERCILIK YAPANLARA DEVLET DESTEĞİ SAĞLANMALIDIR

Mihalgazi, Sarıcakaya bölgesinde, seracılık ve ürünleri yeni pazarlara açmakla ilgili önemli sorunlar yaşandığını öne süren Özkar. “Uzun yıllardır değişmeyen hal yasasının, ürünleri yeni pazarlarla buluşturamamak ürün fiyatlarını aşağıya çekmektedir.

Yağmur, sel, fırtına nedeniyle seraların zarar görmesi sonucunda, sigorta kapsam dışı kalmaları nedeniyle üreticiler, büyük zararlar etmektedir. Genel olarak yaş sebze, meyve üretimi yaparak geçim sağlayan bu yörenin çalışkan insanlarının, çözülmesi gereken acil sorunları var. Doğal afetlere dayanıklı sera kurulumuna bir standart getirilerek, bunun için gerekli devlet desteği yapılmalıdır, gerekirse hibe kredi uygulanmalıdır. Enflasyona olumsuz etki yapan gıda fiyatlarının maliyeti içerisinde, üreticinin doğal afetler nedeniyle ettiği zararlar da dikkate alınmalıdır” şeklinde konuştu.

İNSANLAR MUTSUZ, YÜZLERİ GÜLMÜYOR

Özkar, kuru tarım ile geçimini sağlayan Kaymaz üreticisinin de zor durumda olduğunu söyleyerek, üreticinin pazar sorununu yaşarken ürün fiyatlarının son üç yıldır aynı seyrettiğini açıkladı. Özkar şöyle konuştu:  “Mazot fiyatları ve gübre fiyatları artarken ürün fiyatları aynı yerlerde. Cenaze aracına ve itfaiye aracına ihtiyaçları vardır. Büyükşehir yasası sonucunda ellerinde bulunan bu araçlar ilçe belediyeleri tarafından ellerinden alındı. Okulda eğitim araç ve gereçleri içler acısı durumda. İşsizlik ve yoksulluk had safhada. İnsanlar mutsuz, yüzleri gülmemektedir. Birçok ilçede AKP’ye oy veren yurttaşlarımızla bire bir görüşmelerimiz neticesinde, AKP’ye oy verdiklerine pişman olduklarını ifade ettiler.

CHP İl Yönetimi olarak İlçe ve köy ziyaretlerinin devam edeceğini ve sorunlara çözüm arayışlarını sürdüreceklerini belirten Özkar, Eskişehir kırsalında yaşayan yurttaşlarını, seçimden seçime uğranan ve hatırları sorulan konumdan çıkartarak, dokunan ve anında çözüm üreterek ilişkilerini geliştireceklerini kaydetti.

Sanayi Çarşısı ve ülke gündemi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Özkar, “Bu konunun ne kadar önemli olduğunu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemin de  yer alan  1/25.000’lik planlarda ve Sanayi Çarşısı Dönüşüm Projesi görüşmelerinde, AKP’nin takındığı siyasi tavır bir kez daha bizlere göstermiştir ki; CHP olarak 2019 yılında hedefimiz, Türkiye’de ve Yerel Yönetimlerde,  İlçelerimizle birlikte iktidar olmaktır.

Yine çok önemli bulunan diğer bir konu, ülkenin güvenlik sorunu, insanlar inanılmaz bir şekilde mutsuzluk içinde. Çocukları, torunları askerde olan yurttaşlarımız kaygılı. Her gün gelen şehit haberleri, hepimiz gibi, yurttaşlarımızı da derin bir üzüntüye sevk etmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim