80 bin kişinin 511 milyon lira yatırdığı Çiftlik Bank….

Çiftlik Bank’ta mağduriyet yaşayan kardeşlerimize kapımız sonuna kadar açık diyen ironik Jet Fadıl betimlemeleri…

Ve ben beni dolandırmak istemeyen kimseyi dolandırmadım diyen Sülün Osman

Saadet Zincirleri, Piramit Satışlar yaratılan bir ekonomik değer olmadan dağıtılan “kar payları”... SPK' nın hazırladığı rapora göre, Çiftlik Bank, 2016 -2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptı. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs'a aktarıldı.

Çiftlik bank nedir?

Çiftlik Bank sanal bir uygulama. Kendi sitesindeki bilgilere göre siz bu oyundan inek, keçi, tavuk alıyor ve bunları beslemek için yem elde edip o yemleri saklıyorsunuz. Sonra yatırdığınızın en az 2.2 katını 1 yılda kazanıyorsunuz (!) Başlarda uygulanan ancak sonradan ara verilen sisteme göre arkadaşlarınızı getirdikçe de fazladan kazanıyorsunuz.

Çiftlik Bank’ın sahibi resmi kayıtlarda Kıbrıs’ta kurulu olan Famegame Sofware LTD olarak görünüyor. Bu şirketin sermayesi 10 bin TL. Ancak bu şirketin sahibi olduğu Türkiye’de kurulu olan Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sermayesi 200 milyon TL. Fame Game ise sermayesi 15 milyon TL olan Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Ticaret Limited isimli şirketin sahibi. Çiftlik Bilgi İşlem Bilişim Tarım Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi de Çanakkale Dora Gıda Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi olarak görünüyor.

İzini tozunu bulamayacağınız mağduriyet halinde tahsilat yapamayacağınız bir dizi matruşka yani…

Piramit Sistemi, Saadet Zinciri vb. nedir?

Birkaç senede on binlerce insanı sisteme dahil eden bu yapılar çökme noktasına geldiğinde, birileri milyarlarca lira ile kayıplara karışıyor. Ortada yaratılan bir ekonomik değer yok, bir yatırım yok. Kazanıldığı düşünülen para sisteme yeni giren taze kanın parası, bir yerde son buluyor. Ve batış gerçekleşiyor.

Kredi çektiniz, evinizi arabanızı sattınız, birikimlerinizi riske attınız. Ne için? Daha fazlasını kazanmak için? Bilinen yatırımların olağanın çok daha üstünü daha kısa sürede kazanmak için. Nasıl kazanmak için? Çalışmadan, yorulmadan…

Yapmayın….

Bu sistemlerin çeşitli isimler ve çeşitli kılıflar altında hala devam edenleri var.

Çiftlik bank ne ilk ne son. Halâ bu tarz sistemlere üye (!) toplayanlar var.

Ben bu sistemlerden kazandım demek de ben bir başkasının parasını karşılıksız aldım. Onun mağduriyeti benim kazancım oldu demek.

Yapmayın.

Olağandan fazlasını almanın peşine düştüğümüz, iltimas beklediğimiz, ayrıcalıklı olduğumuzu düşündüğümüz, hak edilenden fazlası için adım attığımız an bir dolandırıcının ağına düşmek için hazır oluyoruz.

“Bedava peynir sadece fare kapanında bulunur.”

Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif