22 Nisan 2022 Cuma günü, Sosyal Sorumluluk ve Bilimi Sevdirme Komisyonu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü iş birliği ile yapılan etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk, Park ve Bahçeler Müdürü Akın Akman, Milli İrade İlkokulu Müdürü Muhittin Mot ve öğretmenleri ile öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Sosyal Sorumluluk ve Bilimi Sevdirme Komisyonu üyesi Dr. Öğr. Üyesi Semiha Türkay, ”23 Nisan Fidanlar Fidan Dikiyor” mottosu ile yapılan etkinliğin hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, hem de 22 Nisan Dünya Gününü kutlamak için düzenlendiğini belirterek, “Hepinizin bildiği üzere 22 Nisan Dünya Günü, Çevre Kirliliği ve İklim Değişikliği gibi konulara dikkat çekmek amacıyla ilan edilmiş bir gün. Eğer dünyamızın sıcaklığı 2 derece daha artarsa 1 milyar insanın hayatı tehlikeye girecek. Alaska’daki buzullar erimeye başladı. Dolayısıyla bir sürü canlı evsiz kaldı. Yağmur Ormanları’nın yüzde yirmisi ve içinde yaşayan bazı bitki ve hayvanlar yok olma tehdidi ile karşı karşıya. Dünyanın kaynaklarını sınırsız zannediyoruz. Oysa doğanın insana değil, insanın doğaya ihtiyacı var. Çünkü bu gezegen tek evimiz ve ona iyi bakmalıyız. Peki, nasıl? “Ağaçlandırarak”. Unutmayalım yeryüzü, bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.  O yüzden 23 Nisan gibi özel bir günde çocuklarla ağaçlar dikerek dünyamızı iyileştireceğiz” dedi

“Üç yüz yetmiş üç adet fidan dikildi”

Rektör Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Milli İrade İlkokulu yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek söze başladı. Minik öğrencilerin İki Eylül Kampüsü’ne neşe getirdiklerini de ifade eden Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, “Milli İrade İlkokulu Üniversitemiz İki Eylül Kampüsü’ne en yakın okul. Bu, bir araya geldiğimiz ilk etkinlik ama inşallah bundan sonra sizlerle birçok etkinlikte beraber olacağız” dedi. Fidan dikimi etkinliğinin yapıldığı 22 Nisan tarihinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın arifesi olması açısından anlamlı bir gün olduğunu da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Döğeroğlu, bu tarihin bir diğer öneminin de Dünya Günü olduğuna dikkat çekti. Döğeroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Üniversitemizde 2022 yılını “İklim Değişikliğine Uyum Yılı” ilan ettik. Buna istinaden son iki haftada farklı alanları ağaçlandırdık. Ama bugünkü etkinliğimiz biraz daha geniş kapsamlı. Bu vesileyle Kampüsümüzün yakınlarında olan Milli İrade İlkokulu’nu da ağaçlandırma sürecinin içerisine dâhil etmiş olduk. Üniversitemize konuk olan tüm çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Sağlıklı, mutlu ve güzel bir gelecek diliyorum” .

 “Birlikte yürütebileceğimiz iş birliklerine başlatmak adına tüm ESTÜ ailesini okulumuza bekliyoruz”

Milli İrade İlkokulu Müdürü Muhittin Mot, Milli İrade İlkokulu’nun sadece eğitim–öğretim alanında değil; sosyal, kültürel, bilimsel ve diğer aktivitelerde Türkiye’de örnek gösterilecek okullardan birisi olduğunu söyledi. Milli İrade İlkokulu olarak diğer üniversitelerle de iş birlikleri yaptıklarını söyleyen Mot, “Gönlümüzde, okulumuza en yakın Üniversite olan Eskişehir Teknik Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapmak yatıyor. Birlikte yürütebileceğimiz iş birliklerini başlatmak adına tüm ESTÜ ailesini okulumuza bekliyoruz.

“Yaşam için çok kıymetli olan ağaçların önemini bir kez daha hatırlayıp, dikeceğimiz fidanlarla hem çevreyi hem umutlarımızı yeşerteceğiz”

Milli İrade İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Deveci, Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen fidan dikim etkinliğinde yer almaktan tüm öğrenci arkadaşları ve okulu adına mutluluk duyduğunu dile getirerek, “Ata’mızın bizlere armağan ettiği ve bu yıl 102. Yıl dönümünü kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bizlere bu fırsatı sunan Eskişehir Teknik Üniversitesi ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunarız. Yaşam için çok kıymetli olan ağaçların önemini bir kez daha hatırlayıp, dikeceğimiz fidanlarla hem çevreyi hem umutlarımızı yeşerteceğiz. Ağacı sev, yeşili koru sloganını bir kez daha hatırlayıp uyguluyor olmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Milli İrade İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri tarafından sergilenen ritim performansı ile katılımcılara müzik dinletisi sunuldu. 23 Nisan hediyesiz olmaz diyen Sosyal Sorumluluk ve Bilimi Sevdirme Komisyonu minik öğrencilerimize hazırladıkları hediyeleri sundular ve dağıtılan ağaç kartları ile çocukların ağaçlarını kişiselleştirerek bağ kurmalarını sağladılar.  İki Eylül Kampüsü, Isı Merkezi arkasında bulunan alana 373 adet meyve ve çam fidanı dikildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından fidan dikim etkinliği 23 Nisan şarkıları ile sona erdi.

 

 

Editör: Mustafa YILDIRIM