CRM, “Customer Realationship Managment” yani “Müşteri İlişkileri Yönetimi” ifadesinin kısaltmasıdır. Peki, “CRM programı nedir?” diye sorulacak olursa, iş süreçlerini iş süreçlerine göre yönetmeyi ve geliştirmeyi amaçlayan bir yazılım ürünüdür denebilir. Bu yazılım ürünleri şirketin faaliyet alanına, şirketin altyapısına, çalışan ve müşteri sayısına ve genel becerilerine göre değişiklik gösterebilir. dolayısıyla bu ürünler esnek bir yapıya sahiptir ve özelleştirilebilir. CRM Yazılımı birçok avantajı beraberinde getirmektedir.

CRM Yazılımı Hakkında Detaylı Bilgi: https://www.soluto.com.tr/crm-yazilimi/

CRM Programı Ne İşe Yarar?

“CRM programını kimler kullanılır?” sorusu sorulduğunda, cevabı farklı ölçekteki işletmeler olarak vermek mümkündür. Fakat program, müşterilerle hem kişisel hem de ticari olarak iş yapan herkes tarafından da kullanılabilir. Buradaki en önemli şey, programı olabildiğince verimli ve etkili kullanmaktır.

Belirli bir çalışma süresinden sonra müşteri ilişkileri yönetimini manuel olarak takip etmek zor veya imkansızdır. Müşteri ilişkileri yönetimi programı, müşterinizin eksikliklerini ve hatalarını görmenizi, uygulamalarınızı aynı program içinde düzenleyip düzeltmenizi ve tüm işlemleri raporlamanızı sağlar. Aynı zamanda şirketler tarafından kullanılan müşteri ilişkileri yönetimi programları, tüm ekibin zaman ve mekân gözetmeksizin birlikte çalışmasını sağlar. Bu da ihtiyaç duyduğunuzda toplantı yapmayı kolaylaştırır ve belge paylaşımını hızlandırır.

Çevrim içi ve gerçek zamanlı bu programlar, makine öğrenimi ve yapay zekâ ile birleştirilebilir. Bu kombinasyon, bir “CRM nedir?” sorusunun yanıtını sadece bir müşteri ilişkileri yönetimi programından daha fazlası yapar. Bu programın bek çok yararı vardır:

·        Hem müşterileri hem de işletmeleri takip ederek zaman içinde öğrenen ve tanır

·        Verimliliği ve satışları arttırır.

·        Yeni müşteriler çeker

·        Maliyetleri düşüren önerilerde bulunur

Bu yapay zeka müşteri ilişkileri yönetimi programında, Soluto ile bir adım daha ileri gidebilirsiniz. Soluto; sorunları oluşmadan önce çözmenize, risklerden kaçınmanıza ve fırsatları erken değerlendirmenize olanak tanır.

Neden CRM Kullanılmalıdır?

CRM kullanan herhangi bir şirketin amacı, sağlıklı iç iletişim sağlayarak ve iyi işleyen süreçlerden başarılı sonuçlar alarak işlerini başarılı süreçlerde yürütmektir. CRM programlarını amacına uygun kullanan bir şirketi tüm departmanlarda doğru zamanda doğru işleri yapar. Bu, şirketin pazardaki kaliteli hizmet ve ürün sunumunu etkileyen en önemli faktörlerden biridir.

Daha iyi bir CRM programı ile iş süreçleri yönetilmeye başlandığında verimlilik artar ve büyüme hızlanır. Bu, daha fazla müşteri kazanmak ve daha büyük bir işi başarıyla yürütmek gerektiği anlamına gelir. Bu nedenle, bir CRM programına uzun vadede bir şirket içinde daha fazla ihtiyaç duyulacak ve iş süreçlerinin omurgası haline gelecektir. Böylece sadece iç süreçler değil, iş ortamıyla olan ilişkiler de iyileşir. Çünkü bu program, müşterileri daha iyi anlayan ve onlara istisnai bir şekilde hizmet verilmesini sağlayan bir altyapıya sahiptir.

CRM Programının Avantajları

Müşteri ilişkileri yönetimi programları kullanan satış ekipleri de kendi süreçlerini daha verimli yönetebilmektedir. Satış ekipleri ister işte ister sahada olsun, program aracılığıyla ekipleriyle gerçek zamanlı olarak bağlantı kurabilir.  Soluto ile müşteri ikna ve satış aşamalarını çok daha hızlı tamamlayabilirsiniz. Ayrıca, müşterilerin farkında olmayabilecekleri ihtiyaçlarını fark etmelerini sağlayarak yeni iş fırsatlarının önünü açabilir. Bu sayede yeni müşterilerin sunduğu fırsatları satış ekibe hatırlatılabilir. Bu nedenle bir CRM programı, satış ekibini oldukça güçlendirir ve şirket için daha sağlıklı bir satış ve pazarlama sürecinin temelini oluşturur.

Soluto CRM programı ile iç faaliyetleriniz daha sağlıklı yürütülür. Bunun yanı sıra iş ortamının büyük bir bölümünü oluşturan müşteriler, iş ortakları ve rakipler için daha iyi performans göstermeniz sonucunda sağlam başarılar elde edersiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM