Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi cadde üzeri bir çok noktayı ücretli otoparka dönüştürdü. Esnaf Odaları Birliği mahkemeye verdi ve kazandı. Aslında cadde üzerinin ücretli otoparka dönüştürülemeyeceği yönünde emsal bir karar var.

Bu bilgiyi paylaştıktan sonra geçtiğimiz günlerde Sarı basın kartı sahibi Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Yıldırım  Cumhurbaşkanlığı imzalı trafik kartının Eskişehir'de geçmediğini öğrendi. Park görevlisi Yıldırım'a  Cumhurbaşkanlığı imzalı trafik kartının basın için sağlanan ücretsiz park işlevini görebilmesi için bir dizi başvuru işleminden geçmesi gerektiğini anlattı.

Yıldırım görevliye, "Sarı basın kartı sahibiyim. Türkiye genelinde geçen bir kart. Bunu herkes temin edemez. Siz basın kartı sahibi olmayıp bir yerden temin ettikleri kartlar ile görevlileri kandırmaya çalışanlar ile mücadele edin.

Zaman zaman gazetecilikle ilgisi olmayanların bir yerden temin ettikleri tanıtım kartının geçerli olduğu zamanları yaşadık.   Türkiye'de geçen bir belge burada neden geçmiyor. Bu konuyla ilgili bize ulaşan olmadı. Böyle bir uygulama yapıyorlarsa bana neden bilgi verilmedi. Bu uygulama dışarıdan gelecek gerçek gazetecileri de zor durumda bırakabilir" diye derdini anlattı.

Şimdi buradan soruyoruz, bu uygulama kime neye göre yapıldı? Bir uygulama yapılacaksa sistem sağlıklı çalışmalı. Gerçek gazetecileri hedefe almamalı.