Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında dün akşam düzenlenen Türk Halk Müziği Korosunun, ‘ Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’nde izleyiciler türkülerle, hüznü ve coşkuyu birlikte yaşadı. Konser sonunda Memleketim şarkısı ve 10. Yıl marşını koro ve seyirciler, ayakta, ayyıldızlı bayrağı sallayarak, büyük coşkuyla söylediler.

 

            Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu dün akşam, Eskişehirlilere ‘Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’ ile türkü ziyafeti çekti. Kırım, Kerkük, Azerbaycan ve KKTC’den türkülerinde söylendiği konserin finalinde coşku doruğa çıktı.

            Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’ndeki konsere ilgi büyüktü. Konseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta izledi. Şef Ali Erdoğdu’nun yönettiği Türk Halk Müziği Korosu,  özel konserde izleyicileri türkülerle, Azerbaycan, Kırım, Kerkük, Makedonya ve KKTC ezgileriyle buluşturdu. Mozart’ın Türk Marşı ve Ali Ekber Çiçek’in ‘Haydar Haydar’ isimli türküsünü başarıyla seslendiren saz sanatçıları uzun süre alkışlandı.

        Türkülere zaman zaman efeler ve seymenler yöresel halk oyunları ile katıldılar.  Konseri izleyenler son bölümde söylenen Memleketim şarkısına büyük bir heyecan ve coşkuyla  söylediler. Finalde ise, Türk Halk Müziği Korosu ellerinde Türk bayraklarıyla 10. Yıl marşını söyleyince, Eskişehirliler ayakta kendilerine alkışlarla eşlik ettiler.

 

 

Editör: TE Bilişim