Açıklamasında Akmen, “ÇYDD olarak yüklendiğimiz görevin bilinci ve gençliğimizden aldığımız güçle daha azimli bir şekilde laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” vurgusunda bulundu.

19 Mayıs 1919, Türk ulusunun işgalci güçlere karşı mücadele kararlılığının ortaya konulduğu gün olduğuna atıfta bulunan Akmen, “İşgalden kurtuluşa giden yolun lideri olan Mustafa Kemal Atatürk “Türk halkının bağımsızlığını, yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır” inancıyla hareket etti ve yapılan kongrelerle Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin örgütlenmesini sağladı” dedi.

Akmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs’ın 1919’un 103. Yıldönümünde, ulusal kurtuluş mücadelesinin önderi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Bağımsızlığımızı kazanmak için verilen mücadelenin üzerinden yüz yıldan fazla süre geçti. ÇYDD olarak yüklendiğimiz görevin bilinci ve gençliğimizden aldığımız güçle daha azimli bir şekilde laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. ÇYDD Eskişehir Şubesi olarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yıldönümünde, Atatürk’ün bize açtığı yolda, ilkelerine sahip çıkarak daha çok çalışma kararlılığımızı ifade ediyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM