Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, 1924’te çıkarılan yasada, hilafetin kaldırılması, Öğrenim Birliği Yasası’nın kabul edilmesi ve Din işleri ve Vakıflar Bakanlığı’nın kaldırılması ile ilgili açıklama yaptı. “3 Mart 1924, Cumhuriyet tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu tarihte TBMM’de kabul edilen üç Devrim Yasası ile; Hilafet kaldırılmış, Öğrenim Birliği Yasası kabul edilmiş, Din işleri ve Vakıflar Bakanlığı kaldırılmıştır” diyen Akmen, bu bağlamda Sivil Toplum kuruluşları olarak, gerici politikalarla yıpratılmaya çalışılan Devrim Yasalarının uygulamalarının yakın takipçileri olduklarını söyledi.

MUHARREM İNCE GELECEK

3 Mart 1924’te çıkarılan yasanın yıl dönümünde çeşitli etkinlikler yapacaklarını dile getiren Akmen, etkinlikler ile ilgili şu bilgileri paylaştı:  “Bu duyarlılığımızın gereği olarak, Türkiye Cumhuriyetinin en önemli yapı taşlarından olan üç Devrim Yasasının 92. Yıldönümü nedeniyle düzenlediğimiz etkinlikleri kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim İş Sendikası ile birlikte düzenlediğimiz, 3 Mart Perşembe günü saat 13:00’de Vilayet Meydanında yapılacak çelenk sunma törenine Eskişehirlileri davet ediyoruz. Yine 3 Mart Perşembe günü Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde saat 18:00’de, Atatürk ve yakın tarih araştırmalarının önde gelen isimlerinden tarihçi yazar Sinan Meydan ve laik eğitim sisteminin cesur savunucusu CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin konuk olacağı etkinlikte halkımızla buluşmayı diliyoruz.

Duyarlı Eskişehirlileri, Devrim Yasalarının 92. Yıldönümünde 3 Mart Perşembe günü saat 13:00’de Vilayet meydanında çelenk sunma törenine, aynı gün saat 18:00’de Zübeyde Hanım Kültür merkezindeki etkinlikte Aydınlanma devrimini yaşatma konusundaki kararlılığımızı duyurmaya davet ediyoruz.”

  

Editör: TE Bilişim