Açıklamaların tamamını videodan izleyebilirsiniz

Avcı,  “Bir vatandaşın böyle bir şikayeti olmuş CİMER’e, ancak cevaben sorun yaratacak bir durum olmadığı ifade edilmiştir, bununla ilgili herhangi bir ceza, yaptırım söz konusu olmamıştır. Orada park görevlilerinin bir müdahalesi olmuş ve bu anlar bilinçli olarak kameralara kaydedilmiş… Tüm parklarda belirlenmiş belli kurallar olabilir ancak, Burası Eskişehir’in en özgür parkıdır, burada isteyen herkes spor yapabilir, oturabilir, yoga yapabilir” şeklinde konuştu.
Eskişehir’de başlatılan “yoga yasağı “iddiasının başlatılan dezenformasyon çalışmalarının devamı olduğunu düşündüğünü ifade eden Avcı, şunları söyledi: “İster kamu kuruluşları ister sivil toplum kuruluşları olsun, organize çalışma yapmak istedikleri zaman tüm kamusal alanlarda olduğu gibi burada da tüzel kişilerin uyması gereken kurallara uymalıdırlar. Burası yürüyüş, spor alanları bisiklet ve paten alanı olan bir yer, bir bölüm Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildiği için burada düzenli yapılan etkinlikler var, her gün sabah ve akşam spor, plates, aerobik yapılıyor.” 
Bakanlık ile yapılan protokol gereği il müdürlüğü tarafından bunun gibi belli günlerde belli etkinliklerin devam ettiğini aktaran Avcı, “Dolayısıyla ‘yoga yasaklandı, yürüyüş yapılmıyor’ gibi şeyler doğru değildir, isteyen istediği saatte yoga yapabilir, yürüyebilir, piknik yapabilir. Ama bir organizasyon düzenlemek istiyorsanız, örneğin; bir kamu kurumu olarak 50 kişilik bir piknik organizasyonu yapacağım derseniz o zaman valiliğe bildirmeniz gerekmektedir.” 
Asıl yasakların belediyelerin parklarında uygulandığını dile getiren Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peki yoga yapmak nerelerde yasak Büyükşehir Belediyesi’nin Sazova Parkı’nda ve Kent Park’ta yasak, burada çimlerin üzerine örtü sermek, piknik yapmak da yasak!
Bu olayların şöyle olumlu bir sonucu oldu: Eskişehir halkı bakımından, belediye parklarda spor aktivitelerini yapacağını açıkladı. Büyükşehir’in parklarında da insanlar çimlere oturabilecek, piknik yapabilecek, evcil hayvanlarını gezdirebilecek…

Editör: Mustafa YILDIRIM