Gelişen teknoloji çağıyla birlikte siber dünya oldukça popüler hale geldi. Bu bağlamda da birçok şirket, kuruluş veya kurum online mecrada yer almaya başladı. Bu süreçte web sitelerin, kurumsal kimliklerin korunması oldukça önemli bir noktadır. Aksi halde yaptığınız işlerin tamamı kötü amaçlı kişilerin ellerine geçebilir. Bu kapsamda Deffend.net sitesi en uygulanabilir alternatif yolları sunan bir platformdur. Böylelikle siber güvenlik hizmetini en verimli şekilde site üzerinden sağlayabilirsiniz.

Siber problemler her zaman basit bir şekilde çözümlenemez, hesap veya domain çalma, bilgilerin sızdırılması gibi durumlar sıklıkla karşılaşabileceğiniz türdendir. Bu nedenle de mutlaka iyi bir sibergüvenlik işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Aksi halde hiçbir bilginiz güvende değil demektir. Eğer siber hijyen işlemlerini gerçekleştirirseniz, klasörleriniz veya verilerinizin hepsini güvenle koruyabilirsiniz. Bunun için Deffend sitesi oldukça güvenilir ve yardımcı olan platformlardan biri olarak karşımıza çıkar.

Siber Hijyen Sayesinde Klasörleriniz Güvende Kalsın

Kurumsal bir bilgisayar veya laptop üzerinde kaydetmiş olduğunuz dosyalar ne kadar güvende biliyor musunuz? Özellikle de kimsenin ulaşmaması gerektiğini düşündüğünüz verileri ne kadar koruyabiliyorsunuz? Bu süreçte özellikle de kimsenin görmesini istemediğiniz verileri kapsamlı bir şekilde korumanız önemlidir. Bunu da en iyi siber hijyen ortamı oluşturarak sağlayabilirsiniz.

Siber hijyen aslında klasör şifreleme işlemi olarak da nitelendirebilir. Sadece klasör şifrelemelerde değil aynı zamanda herhangi bir verinin sızdırılmaması için de konulan bir şifrelemedir. Şifreleme işlemlerini başarıyla gerçekleştirirseniz, sizden başka kimse verilerinize ulaşamaz. Siber dünya oldukça soyut ve kolay ulaşılabilir olduğundan şifreleme tekniğini kullanmanız önemlidir. Ancak bu sayede tüm verilerinizi ve bilgilerinizi kötü amaçlı kişilerden koruyabilirsiniz.

Veri Şifreleme İşlemi Neden Yapılmalıdır?

Veri veya klasör şifreleme işlemlerinin neden yapılması gerektiği birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Öncelikle belirtmeliyiz ki veri şifreleme yapılmazsa, birçok bilginizin çalınmasına engel olamazsınız. Aynı zamanda size karşı kullanılabilecek tehditlere karşı da alternatif sunmuş olursunuz. Bundan dolayı veri şifreleme hayat kurtarıcı işlemlerden biridir. Aynı zamanda bilgilerinizin başka kişiler tarafından ele geçirilmesini istemiyorsanız, siber hijyeni sağlamanız için veri şifrelemesi etkilidir.

Veri şifreleme sayesinde hiçbir şekilde şifrenizi bilmeyen kişi sizin bilgilerinize erişim sağlayamaz. Genellikle özel kurumlarda bu tür şifreleme teknikleri kullanılmaktadır. Ayrıca bu işlemi bireysel olarak da kendi klasörlerinizin korunması için yapabilirsiniz. Oldukça işlevli bir uygulama olmasının yanı sıra kendinizi güvence altına almanızı da sağlamaktadır. Özellikle siber konularda oldukça uzman olan kişilerden kendinizi koruyabilirsiniz.

Klasör Şifreleme İşlemleri

Günümüzde birçok kez sosyal medya hesaplarının çalınmasına şahit olmaktayız. Bununla birlikte büyük şirketlerin veya kuruluşların domain adreslerin veya bilgilerin çalınması durumu da olmaktadır. Bu kapsamda birçok şirket veya kuruluş siber problemlerden uzaklaşabilmek için klasör şifreleme işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu işlemi bireysel olarak da kendi verilerinizi güven altına almak için yapabilirsiniz.

Klasör şifreleme işlemleri oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmemektedir. Bu nedenle alanında uzman kişiler tarafından bu işlemin yapılması oldukça etkilidir. Aksi halde bilgileriniz tam anlamıyla güvende olmamaktadır. Üstelik herhangi bir uygulama veya yazılım kullanmadan bu işlemi gerçekleştirebilmeniz de etkili sonuç vermeyebilir. Deffend sitesinde belirtilen siber güvenlik detaylarına bakarak uygulayabileceğiniz adımları öğrenebilmeniz mümkündür. Aynı zamanda bu süreçte dikkat etmeniz gereken adımların neler olduğuna da kolayca ulaşabilirsiniz.

Şifrelenmiş Klasörlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şifrelenmiş olan klasörler her zaman daha fazla güven verir ancak bu kapsamda dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Ne yazık ki %100 güvenebileceğiniz bir klasör şifreleme işlemi bulunmamaktadır. Şifreleme alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmediği sürece her zaman istediğiniz verimi sunmaz. Bu nedenle profesyonel yazılım ve siber hizmetler sunan kişiler ile irtibata geçmeniz en etkilisi olacaktır.

Bir dosya veya klasör şifresi olsa dahi silinebilme olasılığı vardır. Ancak bu silinme durumunu ekstra işlemler sayesinde önleyebilirsiniz. Eğer şifreli klasörlerinizdeki verilerin silinmesini istemiyorsanız, silinmeyi önleyecek aplikasyonlardan faydalanabilirsiniz. Ayrıca belirtmeliyiz ki şifrelendirdiğiniz klasörün şifresini unutma olasılığınız bulunmaktadır. Bu doğrultuda her zaman yedek bir klasör bulundurmanız en mantıklısıdır. Aksi takdirde şifresini unuttuğunuz bir dosyaya erişim sağlamaya çalıştığınızda dosyanın içeriğini bozabilirsiniz.

Şifrelendirilmiş dosyalar yanlış şifre girişimlerinde bozulma durumuyla karşılaşmaktadır. Bu nedenle de mutlaka yedek bir dosyanın bulundurulması gerekmektedir.

Editör: Mustafa YILDIRIM