İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, demiryollarındaki tren kazaları, yargılamalar ve kazanın nedenleri konusunda Esgazete’nin canlı yayın konuğu oldu.

Siyasi kimliğinin yanı sıra demiryolu kazalarında savunma avukatı olarak çalışan avukat Mehmet Ektaş, ocaktan demiryolcu. Demiryolu Meslek Lisesi mezunu olan ve demiryolunda birçok bölümünde çalışan Ektaş, Türkiye’de çok fazla tren kazaları olduğunu vurgulayarak, “2003-2018 yılları arasında 1492 kişi tren kazalarında ve demiryolu iş kazalarında yaşamını kaybetti” dedi.

Tren kazalarında nedenleri olarak hemen personel hatalarının ön plana çıkarıldığını vurgulayan Ektaş, “Ancak kazaların kök nedenlerine indiğinizde, altyapı eksikliği, emniyet sistemlerinin yetersizliği, çalışma kültürü, emniyet farkındalığı ve kültürünün oluşturulmaması ve desteklenmemesi, özellikle yönetiminin örgütlenme ve önleyici denetim fonksiyonlarını yerine getirmemesi konuları öne çıkıyor” diye konuştu.

Tülomsaş’da Yüksek Hızlı Tren, tramvay, metro gibi diğer raylı sistem araçlarını üretebileceğini vurgulayan Ektaş, bunun için siyasi iktidarının iradesinin büyük önem arz ettiğini kaydetti.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, demiryolu, tren kazaları ile ilgili istatistik bilgileri, nedenleri ve önlemleri konusundaki düşüncelerini videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.