Türk Kızılay Eskişehir Şube Başkanlığı ve Seyitgazi Kızılay İlçe Temsilciliği ile Muharrem ayı sebebiyle Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Dergâhı Postnişini Mehmet Demirtaş’ı ziyaret etti. Eskişehir Seyitgazi İlçesi Kaymakamı Kutsal Baytak ‘ın da katılımıyla Gerçekleşen ziyarette Kızılay tarafından Dağıtılmak üzere hazırlanmış aşurelik malzemeler dergâha verildi.

       Konu ile ilgili konuşan Türk Kızılay Şube Başkanı Egemen Temizsoy; “Kızılay olarak Hemşehrilerimizin yalnızca zor anlarında değil, önemli günlerinde de yanlarında bulunmayı ilke edindik, Aşure gününde paylaşma geleneğinin yerine getirilmesi adına bizde Hemşehrilerimize dağıtılmak üzere aşurelik malzeme hazırladık. 2022 dayanışma yılında Kızılay olarak paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel geleneklerinden biri olan bu günlerde de hemşehrilerimizin her daim yanında olduğunu belirterek, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diledi.”

      Kaymakam Kutsal Baytak, Türk Kızılay Eskişehir şubesinin yaptığı bu yardımdan duyduğu memnuiyeti dile getirdi.

     Seyyid Sultan Sücaaddin Veli Dergâhı Postnişini Mehmet Demirtaş  ise  Kızılay’a teşekkür ederek, pazar günü Dergah da yapılacak olan aşure günü etkinliğine tüm hemşerilerimiz davetlidir” Dedi

Editör: Mustafa YILDIRIM