Eskişehirspor tarihi bir buhran içince.
Takımı Halil Ünal'dan başka kimse almak istemedi.
Mesut Hoşcan'ın yaptığı yanlışları burada saymaya kalksak, kalemde mürekkep kalmaz. Halil Ünal da geçmişteki yöneticiler de çok hata yapmıştı.  Peki Halil Ünal'ın farkı neydi, başarılı sezon geçiren, Avrupa kupalarına giden bir takım, milyon dolarlara satılan futbolcular bıraktı. Ancak kulübü bir türlü kurumsallaştıramadı.
Alt yapıdan futbolcu yetişti mi, borç kapandı mı hayır, ama başarılı bir takım, Süper Lig'de kalan bir takım bıraktı. Şimdi herkes geçmişten ders alacak. Halil Ünal ve ekibi de öyle...
Büyük bir kesim bu takımı Halil Ünal'a vermemek için çok çaba sarf etti. Hoşcan'ın sonsuz kredisi nerden geldi bunlara bakmak gerekiyor. Önce Güven dedi ve kapılar açıldı. Halil Ünal ve ekibi kaybettiği kongrede kulübün borcu ve gelir gider dengesi konuşulduğunda delegelerle tartışma yaşadı. Şeffaflık olmayınca seçimi kaybetti.
Ders çıkarmak dedik ya...
Kulübü yeniden dirilteceksek sağlam adımlar atılmalı.  Yeni bir borç batağı ile şampiyonluk hedefini kovalamak  intihar olur.
O zaman ne mi yapılmalı?
Şeffaf olmak çok önemli…
Yerinde ve sağlam transferler. Her yıl onlarca isim yerine 3-5 sağlam futbolcu alınmalı.
Yeni stadyumun pazarlaması kalıcı gelir sağlayacak şekilde yapılmalı. Sıcak paraya razı olup uzun vadeli kiralamalar yapılmamalı.
 Kalıcı gelirler için adımlar atılmalı. 51’inci yılını kutlayan bir takımın bir dikili ağacı olmaz mı! Oluyor işte...
En önemlisi altyapı tabiî ki…
Kalıcı gelir için bir kaç öneri..
Bir bakanımız var Sayın Nabi Avcı. Hem de Kültür Bakanı...
Elimizde yatırım aşamasında olan çok önemli bir Kızılinler Projesi var. Buradan mutlaka Eskişehirspor'a kalıcı bir kaynak oluşturulmalı.
Eski stadyumun olduğu yere yapılacak meydanın, altına bir otopark yapılacaksa işletmesi mutlaka Eskişehirspor'a verilmeli.
Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bir takıma kalıcı bir kaynak için proje ile gelinirse her fırsatta ben varım diyor.
Taraftarın öbür dünyada iki eli,  Eskişehirspor'da bir dikili ağacı oluşturmayan yöneticilerin yakasında olacak.
Sonuç olarak Eskişehirspor'un kurtuluş reçetesi: Şeffaflık, kalıcı gelir, alt yapı, adımını yorganına göre uzatan, akıllı yöneticiler…