Şampiyonadan çıkarmamız gereken çok ders var  Hakemlerimiz oyuncularımız  ve teknik direktörlerimiz kısaca Futbolun içinde olan herkesin  iyi izleyip kendine birtakım dersler çıkarmalıdır.

Benim dikkatimi çeken birçoğumuzunda dikkatini çekmiştir, şuana kadar izlediğimiz maçlarda ne hakemin üzerine yürüme vardı ne de etrafını sarıp itiraz etme.

Hiçbir futbolcu kendini yalandan yere atıp faul alma, sakatlanma numarası da yapmadı.

Daha da ilginci; Süper Lig’de tüm bu davranışları alışkanlık haline getiren Türk futbolcular dahi bunu yapamadı. Otorite karşısında bu davranışlarının cezalandırılacağını biliyorlardı çünkü. Türkiye’de kendilerine ayrıcalık veren giydikleri formanın rengi, Avrupa Şampiyonası’nda işe yaramıyordu.

Şuana kadar hakemlerin özgüvenine ve verdikleri kararlara hayran oldum, futbolun  ruhuna uygun kararlar ile ve hakem yorumunun  futbolu nekadar güzelleştirdiğini gördük

            Sahi ‘WAR’ ı gören oldumu şampiyonada VAR nekadar az devreye girdiğini hepimiz görmüşüzdür, ve hatta birçok maçta VAR varmıydı yokmuydu fark edemedik bile  gerçekten  gerektiği anlarda VAR devreye girdi  ve buda futbolu güzelleştirdi. Darısı Süperligimize diyelim ve azcıkta Milli takımımızdan bahsedelim.

Milli takım hocaları ve Milli takım oyuncuları  oraya seçilmekle zaten bir  değer kazanıyorlar ayrıca  bu Kutsal görevde TL ile  primlendirmek bana göre doğru değil  Milli olan tüm oyuncu ve teknik ekip her anlamda  değerleniyor dolayısıyla bunu ekstardan prim pazarlığı  haline getiren sözleşmesine madde koyan var ise  kim olursa olsun bu görev ona verilmemelidir